Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ – Συμμετείχε σε συνέδριο για τον Σαλαντίν

Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ – Συμμετείχε σε συνέδριο για τον Σαλαντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκοκουρδικό ισλαμιστικό κόμμα HÜDA PAR είναι μια κουρδική πολιτική οργάνωση με μεγαλύτερη δύναμη στις ανατολικές και Ν/Α επαρχίες της Τουρκίας, δηλαδή στο βόρειο (τουρκοκρατούμενο) Κουρδιστάν. Το ισλαμιστικό αυτό κουρδικό κίνημα, που υποστηρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημιουργήθηκε για να αναχαιτίσει τα κουρδικά σοσιαλπατρωτικά κόμματα και τους Κούρδους αυτονομιστές. Είναι ένα θρησκευτικό ισλαμιστικό κόμμα Κούρδων δοσίλογων. Ιδρύθηκε το 2013 και πρόεδρος του είναι ο Ισάκ Σαγλάμ.

Το HÜDA PAR οργάνωσε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα τον Σαλαντίν, τον μουσουλμάνο κατακτητή της Ιερουσαλήμ, που ήταν κουρδικής καταγωγής.

«Η στρατηγική που ακολούθησε ο ανεπανάληπτος στρατηλάτης ελευθερώνοντας την Ιερουσαλήμ (σ.σ. από τους σταυροφόρους), εκτός από ένα σημείο καμπής στην ισλαμική ιστορία, είναι και μια εμπειρία η οποία πρέπει να μελετηθεί σε βάθος.

»Θα αισθανθούμε τιμή να σας δούμε ανάμεσα μας στο συνέδριο που οργανώνουμε για αυτό τον στόχο».

Το εντυπωσιακό είναι πως κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο με στόχο την Ιερουσαλήμ ήταν ο Ερντογάν. Συμμετείχε επίσης και ο Νταβούτογλου, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά Νέα.

Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, απευθυνόμενος στους Τούρκους βουλευτές κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στην Τουρκία, αναφερόμενος στην κατοχή της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1517 έως και το 1917. [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ].

Στα τέλη Αυγούστου, βίντεο της κρατικής τουρκικής προπαγάνδας, μετέδωσε το μήνυμα: Ήρθαμε για να σας κατακτήσουμε: Ιεροσόλυμα, Μέκκα, Γιβραλτάρ [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ].

Στις αρχές Ιουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακήρυξε ότι μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ και θα φτάσει στην Ισπανία. [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr