Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ινδία εκτόξευσε πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει υποβρύχια σε απόσταση 640 χλμ

Η Ινδία εκτόξευσε πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει υποβρύχια σε απόσταση 640 χλμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου οπλισμένου με τορπίλη ανακοίνωσε η Ινδία, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να χτυπήσει εχθρικά υποβρύχια σε απόσταση άνω των 643 χιλιομέτρων.

Το σύστημα ονομάστηκε SMART και εκτοξεύθηκε από το νησί Γουίλερ, ανοιχτά των ακτών της ινδικής πολιτείας της Οντίσα τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τρεις φορές πιο γρήγορα από τον ήχο

«Η εκτόξευση και η επίδειξη είναι σημαντική καθώς καθιερώνει δυνατότητες κατά του υποβρυχιακού πολέμου», αναφέρει το υπουργείο σημειώνοντας ότι όλοι οι στόχοι της δοκιμής, όπως η πτήση πυραύλων, το εύρος, το υψόμετρο, η απελευθέρωση της τορπίλης και ο μηχανισμός λειτούργησαν τέλεια.

Μάλιστα, το υπουργείο ανέφερε ότι η χρήση του υπερηχητικού πυραύλου επέκτεινε το εύρος της τορπίλης πολύ πέραν των κανονικών παραμέτρων.

Ο πύραυλος φέρει μία τορπίλη που τροφοδοτείται με μπαταρία, με κεφαλή 40 κιλών και εύρος 12,5 μιλίων (20 χιλιομέτρων), σύμφωνα με τα ινδικά μέσα.

Ο πύραυλος μπορεί να προσεγγίσει τον στόχο του επεκτείνοντας την εμβέλειά του στα 400 μίλια (643 χιλιόμετρα), τρεις φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, έχουν πυραύλους που μπορούν να έχουν τορπίλη, ωστόσο κανένας δεν προσεγγίζει τα χαρακτηριστικά που λέγεται ότι έχει ο ινδικός πύραυλος.

Η Ινδία ενισχύει τις δυνατότητές της κατά των υποβρυχίων πολέμου τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας υπερσύγχρονα αεροσκάφη, όπως Boeing P-8 και αμερικανικά ελικόπτερα MH-60R Seahawk. Τα αεροσκάφη μπορούν να εντοπίζουν εχθρικά υποβρύχια και να μεταδίδουν πληροφορίες στόχευσης.

Η Κίνα επεκτείνει την παρουσία της

Η προσθήκη του νέου πυραύλου ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ σημαντική, την ώρα που η Κίνα επεκτείνει την παρουσία της στον Ινδικό Ωκεανό.

Το Πεκίνο έχει δημιουργήσει έναν σημαντικό, σύγχρονο στόλο 60 υποβρυχίων, που τους στέλνει μακριά από τις ακτές της χώρας, σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο.

Επίσης, ο Κινεζικός στρατός έχει αποκτήσει πρόσβαση σε λιμάνια γύρω από τον Ινδικό Ωκεανό, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης βάσης στο Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής.

Το τελευταίο διάστημα έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο η αντιπαλότητα Ινδίας και Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr