Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15χρονος εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε χτύπημα στη Βρετανία

15χρονος εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε χτύπημα στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα 15χρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο επηρεάστηκε από το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνευσμένων από τo Ισλαμικό Κράτος, τις οποίες προετοίμαζε, αφού ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα σε λίγους μήνες.

Ο δικαστής άκουσε ότι η ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους γέμισε ένα μεγάλο κενό στη ζωή του και τον έκανε να νιώθει ξεχωριστός.

Ο έφηβος, ο οποίος δεν μπορεί να κατονομαστεί λόγω της ηλικίας του, πειραματίστηκε με βόμβες μολότοφ στην κρεβατοκάμαρά του κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, νωρίτερα φέτος.

Ηχογράφησε επίσης μια σειρά βίντεο όπου έλεγε ότι θα κάνει ιερό πόλεμο και φάνηκε να υποκινεί κι άλλους να εξαπολύσουν τις δικές τους επιθέσεις.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ανέπτυξε γρήγορα ακραίες απόψεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ήταν 14 ετών.

Ανώτεροι αξιωματικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το lockdown λόγω COVID-19 θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στη διαδικτυακή ριζοσπαστικοποίηση.

Η Εισαγγελέας της υπόθεσης είπε ότι το αγόρι είχε ερευνήσει πώς να φτιάξει διαφορετικά είδη δυνητικά θανατηφόρων μηχανισμών και είχε πειραματιστεί με την ιδέα της χρήσης όπλου.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, είπε ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε στα βίντεό του και ότι είχε μάθει την ορολογία «τζιχάντ» από την μαύρη κωμωδία Four Lions.

Παραδέχθηκε ότι έμαθε να κάνει μολότοφ από ένα βίντεο του YouTube, αρνήθηκε ωστόσο ότι σκότωσε ή βασάνισε κάποιον.

Ερωτηθείς από έναν δικηγόρο υπεράσπισης για τις αιτίες των ενεργειών του, απάντησε:

«Δεν ξέρω πραγματικά», προσθέτοντας ότι ήταν αναστατώθηκε βλέποντας τα βίντεο που γύρισε.

Το δικαστήριο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η οικογένεια του αγοριού είχε θέματα με κοινωνικές υπηρεσίες για παραμέληση ανηλίκου και ότι ο ίδιος είχε προηγουμένως δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο έφηβος διέθετε διαγράμματα που σχετίζονται με αυτοσχέδια εκρηκτικά, διακόπτες και πυροκροτητές και έκανε βασικά σχέδια ενός διακόπτη που επιτρέπει στους βομβιστές να πυροδοτήσουν συσκευές μετά από πυροβολισμό ή ακινητοποίηση από την Αστυνομία.

Είπε σε έναν κοινωνικό λειτουργό ότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ τον Μάιο.

Το αγόρι έγραφε ένα σημείωμα στο iPhone του τον Φεβρουάριο, ζητώντας από τους μουσουλμάνους να ακολουθήσουν το νόμο της Σαρία και αποκαλώντας τη δυτική κουλτούρα καρκινικό όγκο.

Το σημείωμα ανέφερε επιπλέον ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ανέβει και πάλι ισχυρότερο παρά την εδαφική του ήττα στη Συρία και το Ιράκ και θα «βιάσει» τις χώρες που συμμετέχουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας.

Χαρακτήρισε τις γυναίκες «εργαλεία», «αντικείμενο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ερωτική σκλάβα» και επιτέθηκε στην ομοφυλοφιλία, ζητώντας την εξαφάνιση της δυτικής φυλής.

Ορισμένα βίντεο περιείχαν οδηγίες για το πώς να φτιάξει κανείς αυτοσχέδιες βόμβες, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εκφράσουν την αγάπη τους για τον Αλλάχ με το να γίνουν μάρτυρες.

Το δικαστήριο συμπέρανε ότι όλες οι ιδέες του βασίζονται στην ιντερνετική προπαγάνδα με την οποία ήρθε σε επαφή, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr