Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να μη λαμβάνει υπόψη «την παραπλανητική προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων

Η Τουρκία καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να μη λαμβάνει υπόψη «την παραπλανητική προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να εξετάσει τις εξελίξεις με βάση «την πραγματικότητα και όχι την παραπλανητική προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων» καλεί η Τουρκία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην απόφασή του για τα Βαρώσια, λέγοντας ότι δεν είναι αδικία καθώς η περιοχή είναι ανοιχτή για επισκέψεις.

«Η απόφαση που ανακοινώθηκε από τις τουρκοκυπριακές Αρχές σχετικά με τα Βαρώσια, το έδαφος της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος), δεν προκαλεί αδικία στην περιοχή που είναι ανοιχτή για επισκέψεις. 

»Η κατάσταση της περιοχής παραμένει αμετάβλητη. 

»Επομένως, ο ισχυρισμός ότι η απόφαση παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τις πραγματικότητες του νησιού και όχι την παραπλανητική προπαγάνδα της “ελληνοκυπριακής διοίκησης” (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) και να εξετάσει τις εξελίξεις χωρίς καμία προκατάληψη».

«Η συνηγορία για τη συνέχιση του status quo δεν θα ωφελήσει ούτε τους δύο λαούς που είναι συνιδιοκτήτες του Κυπριακού νησιού ούτε θα βοηθήσει στη διευθέτηση του Κυπριακού».

Επαναβεβαιώνει επίσης τη στήριξη στους Τουρκοκύπριους και το ψευδοκράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr