Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την «ιστορική νίκη» του Τζο Μπάιντεν

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την «ιστορική νίκη» του Τζο Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την «ιστορική» νίκη του Τζο Μπάιντεν, που ήταν αντιπρόεδρός του, στην αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.

«Όταν θα έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι, ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος (Κάμαλα) Χάρις θα έχουν κερδίσει μια ιστορική και αποφασιστική νίκη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

«Είμαστε τυχεροί που ο Τζο έχει αυτό που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος και συμπεριφέρεται ήδη ως τέτοιος.

»Γιατί όταν εισέλθει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά ασυνήθιστων προκλήσεων που κανένας νέος πρόεδρος δεν είχε γνωρίσει: μια πανδημία που μαίνεται, μια άνιση οικονομία και ένα άνισο δικαστικό σύστημα, μια δημοκρατία σε κίνδυνο και ένα κλίμα σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Ξέρω ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά του λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των Αμερικανών, είτε τον έχουν ψηφίσει είτε όχι.

»Καλώ λοιπόν όλους τους Αμερικανούς να του δώσουν την ευκαιρία», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα υπογραμμίζοντας πως τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της περασμένης Τρίτης έκαναν να αναδυθεί μια χώρα «βαθιά και πικρά διχασμένη».

Όπως είπε, «επαφίεται όχι μόνο στον Τζο και στην Κάμαλα, αλλά και στον καθένα από εμάς, να κάνουμε το μέρος της δουλειάς που μας αναλογεί» «ακούγοντας οι μεν τους δε ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να βρούμε κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Ο σοσιαλιστής Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο επικράτησε του ακροδεξιού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της Πορτογαλίας

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr