ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φουάτ Οκτάι: Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον θα λειτουργούν όπως πριν

Φουάτ Οκτάι: Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον θα λειτουργούν όπως πριν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ», δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, στην πρώτη αντίδραση της Άγκυρας μετά την ανακοίνωση της νίκης Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι σχέσεις των δύο συμμαχικών χωρών είναι τεταμένες τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της κρίσης στη Συρία, τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με τη Ρωσία, τις φιλοδοξίες της στην ανατολική Μεσόγειο, τις αμερικανικές κατηγορίες εναντίον μιας κρατικής, τουρκικής τράπεζας και την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον είχε απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων αλλά η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις.

Ωστόσο, οι στενοί δεσμοί και η φιλία ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ άμβλυναν τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Οκτάι επεσήμανε ότι αν και η φιλία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ συνέβαλε στη διευθέτηση αρκετών ζητημάτων, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: Περισσότερες ευκαιρίες για Ελλάδα και ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια και εμπόριο

Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη

Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» – «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»

Επί Αλέξη Τσίπρα το 2018 ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «πουλά» ως «δεδομένο σύμμαχο»

Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: «Κανείς δεν ξέρει ποιος στο καλό κυβερνά τη χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr