Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο διαγραφείς πρώην ηγέτης Κόρμπιν επανέρχεται στους Εργατικούς

Ο διαγραφείς πρώην ηγέτης Κόρμπιν επανέρχεται στους Εργατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα επανενταχθεί στο κόμμα, από το οποίο είχε διαγραφεί προσωρινά μετά τη δημοσιοποίηση μιας «εκρηκτικής» έκθεσης για τον αντισημιτισμό στις τάξεις του κόμματος, ανέφεραν απόψε πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε τον Οκτώβριο ότι βρήκε αποδείξεις για πολιτικές παρεμβάσεις στον χειρισμό καταγγελιών περί αντισημιτισμού, για παρενόχληση προσώπων αλλά και ότι το κόμμα απέτυχε να εκπαιδεύσει επαρκώς τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν τις καταγγελίες αυτές.

Ο νυν ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ προσπαθούσε να πάρει αποστάσεις από τον Κόρμπιν, ώστε να γυρίσει την τύχη του κόμματος, μετά τις τέσσερις διαδοχικές εκλογικές ήττες του από το 2010 και μετά.

Νωρίτερα, ο Κόρμπιν επιχείρησε να βάλει τέλος στο θέμα.

«Ελπίζω ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε το κόμμα να εργαστεί για να ξεριζώσει τον αντισημιτισμό και, ενωμένο, να αντιταχθεί και να νικήσει αυτήν τη βαθιά καταστροφική συντηρητική κυβέρνηση», έγραψε στο Facebook.

Ο 71χρονος Κόρμπιν τέθηκε εκτός του κόμματος επειδή αμφισβήτησε ορισμένα από τα συμπεράσματα της Επιτροπής, η οποία στην έκθεσή της μιλούσε για «ανεπίτρεπτη αδυναμία» των Εργατικών, ως αποτέλεσμα της «έλλειψης βούλησης για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού».

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών υποστήριζε ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερέβαλαν όσον αφορά τον αντισημιτισμό στους κόλπους του κόμματος υπό την ηγεσία του (2015-2020).

Η απόφαση για την απομάκρυνσή του ανατράπηκε σήμερα από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή (NEC) των Εργατικών.

Ο Στάρμερ, που είχε κάνει λόγο για «ημέρα ντροπής» για το κόμμα όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση, αρνήθηκε ότι ήθελε να «εκκαθαρίσει» τους Εργατικούς και να οδηγήσει σε «εμφύλιο» το κόμμα, την ώρα που ο Κόρμπιν, ο οποίος παραμένει βουλευτής, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr