Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για το δεύτερο μισό του 2021 έχουν έχουν μεταθέσει το γεωτρητικό τους πρόγραμμα οι αδειοδοτημένες εταιρείες σύμφωνα με την υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, η κα Πηλείδου ανέφερε ότι η πανδημία επέφερε αρκετούς περιορισμούς στα ταξίδια και στη διακίνηση.

Επιπλέον, το υπουργείο «σε συνεργασία με τις εταιρείες, έχει εξελίξει διάφορα σενάρια και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις εταιρείες ευελπιστώντας ότι το (γεωτρητικό) πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ασφάλεια».

Για το τεμάχιο «Αφροδίτη», η υπουργός τόνισε είπε πως οι κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με την Chevron, προσθέτοντας πως «οι σχεδιασμοί για το πρώτο αέριο από το τεμάχιο το 2025 παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος» παρά τις ανακατατάξεις που έγιναν μετά την εξαγορά της Noble Energy από την Chevron.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ζήτηση για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι αναμένεται να ανακάμψει με την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας.

«Το LNG θα αποτελέσει το κεντρικό βήμα προς την καθαρότερη ενέργεια», συμπλήρωσε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (ΕΜGF), λέγοντας ότι το φόρουμ ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των επτά χωρών, όχι μόνο ως δέσμευση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο ως πηγή οικονομικής δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια, αλλά και για προσέγγιση εταιρειών που αφορούν την συζήτηση σε τομείς συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr