ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΕλληνική Ομογένεια

Κορωνοϊός: Όγδοη μέρα με ρεκόρ θανάτων στην Τουρκία – Ανακοίνωσε μέτρα ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πολίτες στην Τουρκία δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 21.00 το βράδυ και 05.00 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ο Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του.

Τι αλλάζει στην Τουρκία

Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο απολογισμός των νεκρών από νέο κορονοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα, σήμερα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις.

Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις.

Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746.

Σύψας: Ανησυχούμε για την Αττική – Πιθανό να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Λιβύη: Δικαστήριο ακύρωσε την εξωφρενική «οριοθέτηση» ΑΟΖ Τουρκίας-Τρίπολης

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά

Μπιλ Γκέιτς: Πιστεύει πραγματικά ο κόσμος ότι βάζω τσιπάκια στα εμβόλια;

Τσιόδρας: Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές – Πού εντοπίζεται το πρόβλημα στην Αττική