Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ – Το Ισλαμικό Κράτος κρατά ακόμα τουλάχιστον 24 δυτικούς ομήρους

ΣΟΚ – Το Ισλαμικό Κράτος κρατά ακόμα τουλάχιστον 24 δυτικούς ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος κρατά ομήρους τουλάχιστον 24 ακόμα άτομα με καταγωγή κυρίως από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ εκφράζουν υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας, μετά τον αποκεφαλισμό και του τρίτου κρατούμενου, David Haines από το μαχαίρι του βρετανού τζιχαντιστή Τζον.

Οι περισσότεροι εξ αυτών εκτιμάται ότι είναι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στη Συρία και το Ιράκ καθώς και δημοσιογράφοι, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν ενημερώσει τις ευρωπαϊκές Αρχές για πληρωμές λύτρων σε τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που ανέρχονται σε περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Αύγουστο οι Ιταλίδες εργαζόμενες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις Greta Ramelli και Vanessa Marzullo απήχθησαν στο Aleppo.

Δύο Ισπανοί και τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι έχουν απελευθερωθεί φέτος από τις δυνάμεις του ISIS, που ωστόσο εκτιμάται ότι κρατά όμηρο μία 26χρονη Αμερικανίδα που μετείχε σε δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο Ιράκ. Πρόκειται για τον τρίτο υπήκοο των ΗΠΑ που είναι γνωστό ότι έχει απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται ακόμα στα χέρια των τζιχαντιστών.

Αντίστοιχη εκτιμάται ότι είναι η μοίρα και του Austin Tice, δημοσιογράφου από τις ΗΠΑ, ο οποίος αγνοείται από τον Αύγουστο του 2012, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror.

Τον περασμένο Νοέμβριο η διεθνής ένωση για την προστασία των δημοσιογράφων έκανε λόγο για τουλάχιστον 30 ρεπόρτερ που έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την ευρύτερη περιοχή της Συρίας και βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια ένωση έκανε λόγο για 52 θανάτους δημοσιογράφων από την ημέρα που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία το 2011.

Από την πλευρά τους οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον 60 ρεπόρτερ έχουν απαχθεί από φανατικούς ισλαμιστές και 110 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα ευρέως διαδεδομένη στις τάξεις των μυστικών υπηρεσιών είναι και η άποψη ότι μεταξύ των ομήρων βρίσκονται και πολλοί ισλαμιστές που έφυγαν από χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών και της Βρετανίας, για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στην πορεία άλλαξαν γνώμη και ποτέ δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr