ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: Η πώληση όπλων στην Αίγυπτο θα συνεχιστεί

Μακρόν: Η πώληση όπλων στην Αίγυπτο θα συνεχιστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν εξαρτά τη μελλοντική πώληση γαλλικών όπλων στην Αίγυπτο από τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή δεν θέλει να αποδυναμώσει την ικανότητα του Καΐρου να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία στην περιοχή.

«Δεν θα βασιστούν θέματα άμυνας και οικονομικής συνεργασίας σε αυτές τις διαφωνίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, στο Παλάτι του Ελιζέ.

«Είναι πιο αποτελεσματικό να έχουμε μια πολιτική απαιτητικού διαλόγου παρά ένα μποϊκοτάζ που μόνο θα μείωνε την αποτελεσματικότητα ενός εταίρου μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το πρωί, η Γαλλία υποδέχτηκε τον Σίσι με παρέλαση ιππικού στο Παρίσι.

Η Γαλλία θεωρεί την Αίγυπτο και τον ηγέτη της ως προπύργιο ενάντια στους Ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά και τη Λιβύη.

Ωστόσο, γαλλικές και διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέδωσαν ανακοίνωση πριν από την επίσκεψη, κατηγορώντας τον Γάλλο Πρόεδρο ότι «κάνει πως δεν βλέπει» τις παραβιάσεις των ελευθεριών από την κυβέρνηση του Σίσι.

Μεταξύ 2013-2017, η Γαλλία ήταν ο κύριος προμηθευτής όπλων στην Αίγυπτο.

Αυτά τα συμβόλαια έχουν μείνει στάσιμα, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για περισσότερα μαχητικά Rafale και πολεμικά πλοία που ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Οι διπλωμάτες λένε ότι αυτό έχει να κάνει με θέματα χρηματοδότησης, όπως και με την αντίδραση της Γαλλίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαρτήματα F-35 κατασχέθηκαν από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ

Λόγω έλλειψης στρατιωτών, η Ουκρανία χτίζει έναν «Στρατό Ρομπότ»

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης για τη διαφύλαξη δεκαπέντε αιώνων ιστορίας

Ανάλυση Jerusalem Post: Το ανυπόστατο ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Δυτ. Λιβύης απειλεί τη ναυσιπλοΐα του Ισραήλ στη Μεσόγειο

Ο Λαβρόφ είπε ότι ίσως η Ρωσία εγκρίνει τη μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr