Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Covid-19: Ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία – Παρακολουθούνται όσοι τάσσονται κατά των μέτρων

Covid-19: Ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία – Παρακολουθούνται όσοι τάσσονται κατά των μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αύξηση- ρεκόρ σημείωσαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορωναϊό στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη νεότερη καταμέτρηση του Πανεπιστημίου John Hopkins, στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους από Covid-19 568 ασθενείς, με τις συνολικές απώλειες στη χώρα να ανέρχονται στις 20.002.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από την έναρξη της πανδημίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγραφεί στα μέσα Απριλίου με 510 νεκρούς.

Αυξημένα ήταν επίσης και τα ημερήσια κρούσματα, παρά το μερικό lockdown που έχει επιβληθεί στις γερμανικές περιοχές κρατώντας κλειστά μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους αλλά επιτρέποντας την λειτουργία των σχολείων και άλλων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Η χώρα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 29.263 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο από την έναρξη της πανδημίας.

Η Γερμανία καταγράφει 149 κρούσματα ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες επτά ημέρες, περίπου τρεις φορές πάνω από το επίπεδο που η γερμανική κυβέρνηση έχει ορίσει ως «διαχειρίσιμο».

Ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους από κορωναϊό έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία με τον ημερήσιο απολογισμό να ξεπερνά τους 200 από τις 11 Νοεμβρίου.

Παράλληλα αυξάνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας καθώς το 82% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Την ίδια ώρα σε επίπεδα ρεκόρ κινείται για εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19.

Παρακολουθούνται πλέον οι οργανώσεις που τάσσονται κατά των μέτρων

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν θέσει υπό παρακολούθηση για πρώτη φορά μια ομάδα διαδηλωτών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, μετά από προειδοποιήσεις για αυξανόμενη επιρροή ακροδεξιών εξτρεμιστών στο κίνημα.

Η τοπική υπηρεσία πληροφοριών στο νοτιοδυτικό κρατίδιο Μπάντεν-Βούτεμπεργκ έχει θέσει υπό παρακολούθηση την ομάδα με την ονομασία «Querdenken 711», όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel σήμερα Τετάρτη, επικαλούμενο πηγές από τα σώματα ασφαλείας.

Η «Querdenken 711» ιδρύθηκε στην πόλη της Στουτγκάρδης και θεωρείται ως ο προπομπός ενός κινήματος που προωθεί διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Το Spiegel επισημαίνει ότι οι Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εκκλήσεις για μια μεγάλη συγκέντρωση στο Βερολίνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία προωθείται από το ακροδεξιό κίνημα «Reichsbuerger».

Τα μέλη του «Reichsbuerger» (Πολίτες του Ράιχ) δεν αναγνωρίζουν τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος και επιμένουν ότι το πρώην, πολύ μεγαλύτερο «Γερμανικό Ράιχ» είναι ακόμη ζωντανό παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον περασμένο μήνα, η Αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και έριξε αμπούλες πιπεριού, στην προσπάθεια να διασκορπίσει χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο που ήταν εξοργισμένοι για τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το τελευταίο «ελαφρύ lockdown» που επιβλήθηκε το Νοέμβριο για να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θέτουν σε κίνδυνο τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Η Γερμανία ανέφερε τον αριθμό ρεκόρ των 590 νεκρών σήμερα Τετάρτη, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θανόντων στους 19.932.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr