ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φαχρετίν Αλτούν κάλεσε τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τις «παράλογες» κυρώσεις «χωρίς καθυστέρηση»

Ο Φαχρετίν Αλτούν κάλεσε τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τις «παράλογες» κυρώσεις «χωρίς καθυστέρηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, το βράδυ της Δευτέρας χαρακτήρισε «παράλογες» και «άκαρπες» τις αμερικανικές κυρώσεις (CAATSA) στην Τουρκία. Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter υποστήριξε ότι η Τουρκία προωθεί την «παγκόσμια σταθερότητα» και δεν επηρεάζεται από την απειλή κυρώσεων. Κατηγόρησε «αντι-Τουρκικά λόμπι» ως υπεύθυνα για την επιβολή των κυρώσεων και με ύφος… υπερδύναμης κάλεσε τις ΗΠΑ να αντιστρέψουν αυτό το λάθος «χωρίς καθυστέρηση».

«Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 είναι παράλογη, άκαρπη και τελικά ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συνεργασίας μας».

«Η Τουρκία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια και να προωθήσει την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα – αντί να επιδιώξει κλιμάκωση των εντάσεων με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

»Η δέσμευσή μας για εθνική κυριαρχία είναι ακλόνητη και δεν επηρεάζεται από την απειλή κυρώσεων».

«Αντί να στοχεύουν την Τουρκία με κυρώσεις, αναμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να υποστηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στους τρομοκράτες και τρίτα μέρη που επιδιώκουν τις ιδιοτελείς ατζέντες τους στη γειτονιά μας».

«Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι πάρα πολύ σημαντική για να θυσιάζεται για βραχυπρόθεσμους πολιτικούς στόχους και για να καθησυχάσει τα αντι-Τουρκικά λόμπι.

»Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιστρέψουν αυτό το σοβαρό λάθος χωρίς καθυστέρηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστηρίο δεν έχει δικαιοδοσία επί Αμερικανών πολιτών

Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια

Μέση Ανατολή: Μετά την κηδεία του Χαμενεΐ ο επόμενος γύρος των έμμεσων συνομιλιών Ουάσιγκτον-Τεχεράνης

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα – Αγνοείται η τύχη μέλους του πληρώματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr