ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Τουρκία,


















































Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης
Ανθρώπινο ποτάμι στην Παραλιακή για τον Νίκο Δένδια παρά τη βροχή - Ο Νίκος Δένδιας δύναμη λογικής, μετριοφροσύνης και εθνικής
Ο Έλον Μασκ χώρισε από τη Σιβόν Ζίλις, μητέρα τεσσάρων από τα παιδιά του, «χωρίς καμία προειδοποίηση»
Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς - Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα
Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζει μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των Χούτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας εξαιτίας της προμήθειας των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δείχνουν την προσπάθεια που κάνει η Ουάσιγκτον για να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, δήλωσε την Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη της αδυναμίας να αντέξει τον ανταγωνισμό, με βάση τους κανόνες του παιγνιδιού.
»Οι ΗΠΑ χρειάζεται να κάνουν πρόσθετες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, παρόλο που αυτές οι προσπάθειες είναι έκνομες.
»Σε αυτές εντάσσονται και οι μονομερείς κυρώσεις και στον τομέα του στρατιωτικό βιομηχανικού συμπλέγματος», δήλωσε η Ζαχάροβα.
Ένα παρόμοιο σχήμα, σύμφωνα με την Ζαχάροβα, χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και στον τομέα των ΜΜΕ, τον ενεργειακό τομέα και σε άλλους τομείς.
«Παντού επικρατεί μία και μόνη αντίληψη, η οποία λέει, να βοηθάμε τους εαυτούς μας, τους παραγωγούς μας, τους επιχειρηματίες μας με τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες», επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι ΗΠΑ στις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν διά στόματος του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την επιβολή κυρώσεων ενάντια στη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας (SSB), σύμφωνα με το Άρθρο 231 του Νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) για τη συνειδητή εμπλοκή σε μια σημαντική συναλλαγή με τη Rosoboronexport, την κύρια εταιρεία εξαγωγής όπλων της Ρωσίας, που προμήθευσε το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος S-400.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών εξαγωγής και εξουσιοδοτήσεων στην SSB και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς ταξιδιωτικών θεωρήσεων στον Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρο της SSB και άλλα στελέχη της SSB.























































