Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο – Τέταρτη φορά στις κάλπες μέσα σε δύο χρόνια

Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο – Τέταρτη φορά στις κάλπες μέσα σε δύο χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, αφού η Κνεσέτ απέτυχε τα μεσάνυχτα της Τρίτης να ανταποκριθεί στην προθεσμία έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού και ο πρόεδρος της ισραηλινής Βουλής ανακοίνωσε αυτομάτως τη διάλυση της.

Η κυβέρνηση συνεργασίας του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και του κόμματος Μπλε και Λευκό του υπουργού Αμύνης στρατηγού ε.α. Μπένι Γκαντς δεν κατέληξε σε συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η προεκλογική εκστρατεία για τις τέταρτες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ισραήλ μέσα σε δύο χρόνια ξεκινά με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να βρίσκεται αντιμέτωπος με λαϊκή οργή για τον χειρισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ενώ η ποινική διαδικασία σε βάρος του για τρεις υποθέσεις διαφθοράς συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη.

Η συμφωνία συνεργασίας που είχαν συνάψει τα δύο κόμματα όριζε πως η κυβέρνηση έπρεπε να καταρτίσει διετή προϋπολογισμό, για το 2020 και το 2021.

Ο Νετανιάχου όμως πήρε πίσω τη δέσμευσή του και αξίωσε να εγκριθεί προϋπολογισμός μόνο για το τρέχον έτος, επικαλούμενος την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Επικριτές του δεξιού πρωθυπουργού βλέπουν στην αλλαγή στάσης του Νετανιάχου μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρωθυπουργοποίηση του Γκαντς το φθινόπωρο του 2021, κάτι που όριζε επίσης το σύμφωνο των δύο παρατάξεων.

Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα που έχουν πυροδοτήσει εντάσεις είναι οι διορισμοί δικαστών και οι εξουσίες του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ανήκει στο Μπλε και Λευκό, το κόμμα του απόστρατου αρχηγού του επιτελείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr