Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Κλειστά τα σύνορά της για ακόμα μια εβδομάδα

Σαουδική Αραβία: Κλειστά τα σύνορά της για ακόμα μια εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να επεκτείνει τα προσωρινά μέτρα για το κλείσιμο των συνόρων της και την αναστολή διεθνών πτήσεων, που εισήχθησαν την περασμένη Κυριακή (20-12-2020), για μια ακόμη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού, ενώ συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε όλες τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις για μια εβδομάδα λόγω της εμφάνισης του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Το βασίλειο αποφάσισε επίσης να κλείσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του.

Η αναστολή των διεθνών ταξιδιών εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία αποτελεί μέρος των προληπτικών μέτρων που αποσκοπούν στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, επιβλήθηκε με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να παραταθεί κατά μία ακόμη εβδομάδα.

Μια επίσημη πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών, αργά την Κυριακή, δήλωσε ότι, σε σχέση με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 20/12/2020, σχετικά με την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού (COVID-19) σε ορισμένες χώρες, και τα προληπτικά μέτρα που αποφασίστηκαν σχετικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τα προαναφερθέντα μέτρα για μια ακόμη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πηγή, η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και των εκπατρισμένων, εξαιρώντας την κίνηση αγαθών, εμπορευμάτων και αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και επιτρέποντας την αποχώρηση αλλοδαπών μέσω πτήσεων, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (GACA) είχε προηγουμένως δώσει εντολή σε αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στο βασίλειο ότι επιτρέπεται να μεταφέρουν αλλοδαπούς επιβάτες εκτός του βασιλείου, σε πλήρη συμμόρφωση με τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η GACA έδωσε άδεια σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις τσάρτερ για το σκοπό αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το πλήρωμα ενός αεροπλάνου όταν προσγειωθεί σε αεροδρόμιο του βασιλείου δεν θα εγκαταλείψει το αεροπλάνο του και ότι δεν θα έχει φυσική επαφή με το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου.

Η Αρχή διευκρίνισε ότι αυτές οι οδηγίες δεν περιλαμβάνουν τις χώρες στις οποίες εμφανίστηκε το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και αυτό είναι σύμφωνο με την απόφαση των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών.

Η GACA ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν με το Τμήμα Αεροπορικών Μεταφορών σχετικά με αυτό πριν υποβάλουν αίτηση για πτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr