Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί των Σκοπίων μιλάνε για “Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”

Οι Αλβανοί των Σκοπίων μιλάνε για “Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιδέα της “Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας” θα ενεργοποιηθεί, εάν οι προσπάθειες αποτύχουν να επιλύσουν τα προβλήματα των Αλβανών δημοκρατικά, στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων. Με αυτόν τον τρόπο οι Αλβανοί πολιτικοί το 1992 είχαν κλείσει το ευαίσθητο ζήτημα του δημοψηφίσματος στη χώρα, με την εδαφική και πολιτιστική αυτονομία, σχολιάζει ο Αλεξαντάρ Νταμόφσκι στο MKD, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης αυτονομίας, Νεβζάτ Χαλίλι, ανοίγει και πάλι το κουτί της Πανδώρας, λέγοντας ότι επικαλείται το δημοψήφισμα του 1992 και θα ανακοινώσει δημόσια τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας».

Harta e ILI

Λίγο αργότερα δήλωσε ότι υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας αποφάσισε να την αναβάλει, ωστόσο εμμένει στη θέση ότι η χώρα πρέπει να ομοσπονδοποιηθεί με τις δύο κύριες εθνοτικές οντότητες.

Ο Αλβανός πολιτικός Νεβζάτ Χαλίλι, όπως σημειώνει ο συντάκτης, επαναφέρει μετά από 22 χρόνια την ιδέα της ενοποίησης όλων των αλβανικών εδαφών. Αντίθετα, πολλοί Αλβανοί πολιτικοί που λένε ότι η ιδέα της συνένωσης των Αλβανών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Fyrom

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Στην Αλβανία επέστρεψε Αλβανίδα τζιχαντίστρια του ISIS που κρατούνταν στη Συρία

Αλβανία: Ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα για τη χρήση του προσώπου και της φωνής της για το avatar της «υπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης»

Η Ελένη Φουρέιρα έφαγε για πρώτη φορά ψωμί στην Ελλάδα – Τι εξομολογήθηκε

Αλβανία: Βίαια επεισόδια στα Τίρανα σε συγκρούσεις Αστυνομίας και διαδηλωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr