Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί των Σκοπίων μιλάνε για “Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”

Οι Αλβανοί των Σκοπίων μιλάνε για “Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιδέα της “Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας” θα ενεργοποιηθεί, εάν οι προσπάθειες αποτύχουν να επιλύσουν τα προβλήματα των Αλβανών δημοκρατικά, στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων. Με αυτόν τον τρόπο οι Αλβανοί πολιτικοί το 1992 είχαν κλείσει το ευαίσθητο ζήτημα του δημοψηφίσματος στη χώρα, με την εδαφική και πολιτιστική αυτονομία, σχολιάζει ο Αλεξαντάρ Νταμόφσκι στο MKD, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης αυτονομίας, Νεβζάτ Χαλίλι, ανοίγει και πάλι το κουτί της Πανδώρας, λέγοντας ότι επικαλείται το δημοψήφισμα του 1992 και θα ανακοινώσει δημόσια τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας».

Harta e ILI

Λίγο αργότερα δήλωσε ότι υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας αποφάσισε να την αναβάλει, ωστόσο εμμένει στη θέση ότι η χώρα πρέπει να ομοσπονδοποιηθεί με τις δύο κύριες εθνοτικές οντότητες.

Ο Αλβανός πολιτικός Νεβζάτ Χαλίλι, όπως σημειώνει ο συντάκτης, επαναφέρει μετά από 22 χρόνια την ιδέα της ενοποίησης όλων των αλβανικών εδαφών. Αντίθετα, πολλοί Αλβανοί πολιτικοί που λένε ότι η ιδέα της συνένωσης των Αλβανών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Fyrom

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr