Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια επεισόδια στην Ολλανδία κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι δήλωσε ο Ρούτε (βίντεο)

Άγρια επεισόδια στην Ολλανδία κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι δήλωσε ο Ρούτε (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκρούσεις με αστυνομικούς και λεηλασίες ξέσπασαν την Κυριακή σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και με αξιωματούχους τοπικών Αρχών.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε καταδίκασε τη Δευτέρα τα κυριακάτικα επεισόδια κατά το οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν στην Αστυνομία και άναψαν φωτιές για να διαμαρτυρηθούν για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνησή του. Ο Ρούτε χαρακτήρισε τους ταραξίες ως εγκληματίες.

Η ολλανδική Αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκατοντάδες συνελήφθησαν μετά από επεισόδια.

Οι ταραξίες πέταγαν πέτρες και σε μια περίπτωση μαχαίρια στην Αστυνομία, έκαψαν ένα σταθμό για τεστ COVID-19 και προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διαμαρτυρία, πρόκειται για εγκληματική βία και θα την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη Χάγη.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συγκέντρωση στο Άμστερνταμ εν μέρει διοργανώθηκε από ιδιοκτήτες εστιατορίου, οι οποίοι αγανάκτησαν με τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Reuters.

«Σταματήστε το lockdown», ανέφερε πανό που ανάρτησαν στη συγκέντρωση.

Τουλάχιστον μία αύρα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θεάθηκαν στη Μουζέουμπλαϊν, μια πλατεία στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

Ο Δήμος της πόλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνελήφθησαν περίπου 100 διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι.

Στην Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Omroep Brabant.

Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αϊντχόβεν λεηλατήθηκαν, μετέδωσε το κανάλι.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν» ανέφερε η Αστυνομία.

Η ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS κάλεσε τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, καθώς τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν λόγω των επεισοδίων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ουρκ, στη βόρεια Ολλανδία, πυρπολήθηκε ένα κέντρο ιχνηλάτισης της Covid-19.

Η πράξη αυτή «ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr