ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιρμανία, Κίνα, Μιανμάρ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

















































Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι
Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα... που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»
Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS - Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Κίνα μπλόκαρε δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ.
Την Δευτέρα ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας μετά τη σύλληψη της de-facto Αούνγκ Σαν Σου Κι και εκατοντάδων άλλων αξιωματούχων της, τερματίζοντας την σύντομη εμπειρία της χώρας με το δημοκρατικό πολίτευμα.
Οι ηγέτες του πραξικοπήματος έχουν δημιουργήσει από τότε ένα ανώτατο συμβούλιο το οποίο θα έχει το «πάνω χέρι».
Ωστόσο, στη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, τη Γιανγκόν, αυξάνονται τα σημάδια αντίστασης και ανυπακοής των πολιτών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε την Τρίτη, αλλά απέτυχε να συμφωνήσει σε κοινή δήλωση αφού η Κίνα δεν την υποστήριξε.
Μια κοινή δήλωση θα χρειαζόταν την υποστήριξη της Κίνας, η οποία κατέχει δικαίωμα βέτο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΟΗΕ).
Πριν από τις συνομιλίες, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ Κριστίν Σράνερ είχε καταδικάσει έντονα το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε αφού ο στρατός αρνήθηκε να δεχθεί το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.
Όπως είπε, ήταν σαφές ότι «το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια μεγάλη νίκη» για το κόμμα της κυρίας Σου Κι.






















































