Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι «είδε» ο ΠΟΥ στη Βουχάν για την προέλευση του κορωνοϊού

Τι «είδε» ο ΠΟΥ στη Βουχάν για την προέλευση του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα ευρήματα από την ερευνητική ομάδα του ΠΟΥ που βρίσκεται στην πόλη Βουχάν όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ταξίδεψε στη Βουχάν, δήλωσε σήμερα πως δεν αποκλείεται ο κορωνοϊός να μεταδόθηκε μέσω της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας και δεσμεύτηκε για περαιτέρω διερεύνηση.

Η έρευνα της ομάδας του ΠΟΥ για το πως προήλθε ο κορωνοϊός δεν μετέβαλε σημαντικά την εικόνα που υπάρχει για την πανδημία όμως απέδωσε νέες πληροφορίες σύμφωνα με τον Πίτερ Μπεν Εμπάρεκ.

Η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από ειδικούς από την Κίνα και τον ΠΟΥ, που πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη Βουχάν, ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να πιστοποιούν πως ο κορωνοϊός υπήρχε στην πόλη πριν την ανακοίνωση της εμφάνισής του τον Δεκέμβριο του 2019 ενώ δεν εντόπισε το ζώο από το οποίο προήλθε η νόσος.

Η Κίνα επιμένει για διάδοση μέσω κατεψυγμένων τροφίμων

Ο όρος «ψυχρή αλυσίδα» αναφέρεται στην μεταφορά και στο εμπόριο κατεψυγμένων τροφίμων με την Κίνα να επιμένει πως ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει επανειλημμένως ανακοινώσει ευρήματα για ίχνη κορωνοϊού στις συσκευασίες εισαγόμενων τροφίμων.

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες που συναντώνται σε αυτούς τους ψυχρούς, κατεψυγμένους χώρους, αλλά δεν καταλαβαίνουμε αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, ή κάτω από ποιές συνθήκες», είπε ο Εμπάρεκ.

Όπως τόνισε θα άξιζε να διερευνηθεί αν ένα κατεψυγμένο άγριο ζώο σε μια αγορά με κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να συμβάλει στη γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Επίσης ανέφερε πως ο εντοπισμός της προέλευσης του κορωνοϊού να βρίσκεται σε μια δεξαμενή μόλυνσης νυχτερίδων, αλλά είναι απίθανο να βρίσκονταν στην Βουχάν.

Παράλληλα τόνισε πως οι ερευνητές αναζητούν το ενδεχόμενο ο ιός να κυκλοφορούσε νωρίτερα απ΄ ό,τι αρχικά θεωρήθηκε και τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθούν δείγματα αίματος για να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Το ενδεχόμενο πάντως ο κορωνοϊός να διέρρευσε από ένα εργοστάσιο είναι εξαιρετική απίθανη και δεν απαιτεί περαιτέρω έρευνα, εξήγησε ο Εμπάρεκ.

Ένα άλλο μέλος της ομάδας, πάντως, ο ειδικός λοιμωξιολόγος Ντόμινικ Ντουάιερ, δήλωσε ότι πιθανόν να χρειαστούν χρόνια για να γίνει πλήρως κατανοητή η προέλευση του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr