Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελευθερώθηκαν 49 Τούρκοι όμηροι που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος

Απελευθερώθηκαν 49 Τούρκοι όμηροι που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί του Σαββάτου ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι 49 Τούρκοι όμηροι, που είχαν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Ιουνίου στην Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, επέστρεψαν ασφαλείς στην Τουρκία χάρη στις προσπάθειες της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Οι όμηροι, που είναι διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά, είχαν αιχμαλωτιστεί στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη.

“Σήμερα στις 5 π.μ. φέραμε στη χώρα μας τους πολίτες μας που κρατούνταν στο Ιράκ. Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ τις οικογένειες που κράτησαν την αξιοπρέπειά τους”, έγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο λογαριασμό του στο Twitter. Ευχαρίστησε επίσης την MIT, την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας.

Η απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν μέρος μιας “προσχεδιασμένης επιχείρησης” της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η Τουρκία δεν κατέβαλε λύτρα για τους 49 ομήρους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν υπήρξαν συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας και η σύζυγός του, πολλοί διπλωμάτες και τα παιδιά τους, καθώς και στρατιώτες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως επρόκειτο για μια μυστική επιχείρηση διάσωσης. Από τον Ιούνιο, οι τουρκικές αρχές επαναλάμβαναν πως διατηρούν “επαφές” για να επιτύχουν την απελευθέρωση των πολιτών τους, χωρίς να κάνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Και πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον πώς ενώ επιχειρήσεις που έχουν σχεδιάσει οι ΗΠΑ και η Βρετανία για να απελευθερώσουν δικούς τους ομήρους έχουν αποτύχει, οι τουρκικές υπηρεσίες κατάφεραν να απελευθερώσουν με τη μία 49 ανθρώπους δίχως μάλιστα να ρίξουν μια σφαίρα. Μήπως η απελευθέρωση ήταν αποτέλεσμα των καλών σχέσεων του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές; Μήπως είναι το “δώρο” των τζιχαντιστών στην κυβέρνηση της Τουρκίας για τη φιλική στάση της προς το Ισλαμικό Κράτος;

Η Τουρκία μέχρι και εχθές αρνιόταν να αναλάβει πολεμική δράση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος επικαλούμενη την ασφάλεια των ομήρων. Τώρα, με την απελευθέρωσή τους, η χώρα τίθεται ευθέως απέναντι στις ευθύνες της ως σύμμαχος των ΗΠΑ και θα έχει ενδιαφέρον μεγάλο να δούμε εάν τώρα, η Τουρκία, πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ το καθεστώς Ερντογάν αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr