Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των γερουσιαστών προσάπτει στον Ερντογάν «αυταρχική παρέκκλιση» και ζητά από τον Μπάιντεν να τον μαζέψει

ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των γερουσιαστών προσάπτει στον Ερντογάν «αυταρχική παρέκκλιση» και ζητά από τον Μπάιντεν να τον μαζέψει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

54 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας προτρέπουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας παρότρυνε την Τρίτη (9/2) τον Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να πιέσει την Τουρκία για ζητήματα που άπτονται κυρίως της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα 54 από τα 100 μέλη της αμερικανικής άνω Βουλής υπέγραψαν επιστολή στην οποία προσάπτουν στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυταρχική παρέκκλιση, περιθωριοποίηση της αντιπολίτευσης, φίμωση μέσων ενημέρωσης που επικρίνουν την κυβέρνησή του, φυλάκιση δημοσιογράφων και διωγμό ανεξάρτητων δικαστικών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σας προτρέπουμε να τονίσετε στον πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνησή του ότι πρέπει να τερματίσουν αμέσως την πάταξη κάθε διαφωνίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους και τους κρατούμενους συνείδησης και να αντιστρέψουν την αυταρχική πορεία τους», τονίζεται στο κείμενο.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να τηρήσει αυστηρότερη στάση έναντι της Άγκυρας για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν προχώρησε σε σχεδόν 300.000 συλλήψεις και εκκαθαρίσεις 150.000 και πλέον δημοσίων λειτουργών, εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης έκλεισαν, δεκάδες αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί φυλακίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr