Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί στα Σκόπια ζητούν δημοψήφισμα

Οι Αλβανοί στα Σκόπια ζητούν δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκόπια: Ο επικεφαλής της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» Νεβζάτ Χαλίλι, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, που το 1970 διέταξε την ομοσπονδοποίηση του Βελγίου, να δώσει εντολή στο Κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την Ομοσπονδοποίηση της χώρας, αναδημοσιεύουμε από το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Χαλίλι δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι, μπορεί η Συμφωνία της Οχρίδας το 2001, να σταμάτησε τη σύγκρουση, δεν κατάφερε, ωστόσο, να παράσχει ισότητα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

Την δημιουργία της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» χαιρέτισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – FNDNJ, του υποκαταστήματος των Σκοπίων, Ιντρίζ Σινάν.

«Τα αλβανικά κόμματα είναι ενεργά σήμερα στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, αλλά η πολιτική συμπεριφορά τους δείχνει ότι έχουν παραιτηθεί από τα αλβανικά αιτήματα για ισοτιμία με τους Σλάβους πολίτες (barazi me qytetarët sllavë). Επί πολλά χρόνια οι Αλβανοί στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, εξακολουθούν να ξεγελιούνται, γιατί επί τόσα χρόνια είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, για να μην πούμε τρίτης. Ο πόλεμος που ξεκίνησε στο όνομα της εθνικής ενότητας των Αλβανών σε ένα κράτος, έχασε την πραγματική αποστολή του και κατέληξε σε εξέγερση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το λέω προδοσία, επειδή κανένας Αλβανός δεν θα πάρει τα δικαιώματά του με τα όπλα, αλλά θα αγωνισθεί για την ελευθερία και εθνική ενότητα για την πατρίδα μας την Αλβανία», είπε ο Σινάν.

Ο επικεφαλής της ανακήρυξης της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», Νεβζάτ Χαλίλι, τόνισε ότι «εάν δεν ληφθούν οι απαιτήσεις αυτές υπόψη της κυβέρνησης, εάν αγνοηθούν από τους υπάρχοντες θεσμούς, τότε θα διοργανώσουμε στη χώρα δημοψήφισμα. Έχουμε 400 χιλιάδες υπογραφές από τους Αλβανούς των Σκοπίων», δήλωσε ο Χαλίλι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr