Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιτίθεται στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζει με χημικά όπλα

Ο Ερντογάν επιτίθεται στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζει με χημικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκική επίθεση στο βόρειο Ιράκ κατά δυνάμεων του PKK βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, για μία επιχείρηση σε βάθος 35 χιλιομέτρων στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν η οποία διεξάγεται μόνο από αέρος.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha καταγγέλλει χρήση χημικών από τον τουρκικό στρατό και μάλιστα στο όρος Γκαρά όπου βρίσκεται στρατόπεδο όπου κρατούνται αιχμάλωτοι των Κούρδων μαχητών, δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα πως η Τουρκία θα επεκτείνει τις διασυνοριακές επιχειρήσεις της εναντίον κούρδων μαχητών μετά τους θανάτους 13 Τούρκων πρακτόρων και στρατιωτικών τους οποίους είχαν συλλάβει στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή πως μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους κρατούμενους, στους οποίους περιλαμβάνονταν προσωπικό της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που τουρκικές δυνάμεις διεξήγαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης.

Ο Ερντογάν επανέλαβε εξάλλου τη διαμαρτυρία της Άγκυρας ότι δεν γίνεται αποδέκτης επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης.

Ο Ερντογάν ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους ζητά διεθνή αλληλεγγύη στις εθνοκαθάρσεις που διαπράττει.

«Είτε μιλάτε είτε όχι, εμείς ξέρουμε το καθήκον μας.

»Δεν θα δώσουμε ευκαιρία στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του κόμματός του, του AKP, στην επαρχία της Τραπεζούντας.

«Θα επεκτείνουμε τις επιχειρήσεις μας σε περιοχές όπου εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές», πρόσθεσε.

«Θα παραμείνουμε στις περιοχές που ασφαλίζουμε για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να εμποδίσουμε να γίνουν και πάλι παρόμοιες επιθέσεις».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενημερώνοντας το κοινοβούλιο για την επιχείρηση αφού κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση επειδή απέτυχε να σώσει τους Τούρκους, δήλωσε πως η επίθεση εξαπολύθηκε χωρίς χερσαία υποστήριξη εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών στην ορεινή περιοχή.

Ο Ακάρ προσπαθεί να εξωραΐσει την επιχείρηση κατά του PKK στο Βόρειο Ιράκ

Την εξαπόλυση σφοδρής επίθεσης στο όρος Γκαρά στο Βόρειο Ιράκ παραδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στην τουρκική Βουλή, όπως αναφέρει η Χουριέτ.

Ο Ακάρ, υποστήριξε ότι η επιχείρηση διεξάγεται με μεγάλη προσοχή ώστε να μην πληγούν άμαχοι.

Όπως δήλωσε πρόκειται για μία αμιγώς αεροπορική επιχείρηση χωρίς καμία υποστήριξη από το έδαφος, σε μία περιοχή όπου οι αντάρτες του ΡΚΚ αισθάνονταν ασφαλείς,

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς τα πρώτα ελικόπτερα που προσγειώθηκαν δέχθηκαν τα πυρά των Κούρδων και υπήρξαν απώλειες.

Επίσης αναφέρθηκε στους 13 Τούρκους που βρέθηκαν νεκροί στο στρατόπεδο αιχμαλώτων, λέγοντας ότι τους εκτέλεσαν οι Κούρδοι.

Σημειώνεται ότι οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι οι αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό.

Για το θέμα έχει πάρει σαφή θέση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζοντας την εκτέλεση των αιχμαλώτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr