Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βρετανική μετάλλαξη σαρώνει τη Γαλλία

Η βρετανική μετάλλαξη σαρώνει τη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η βρετανική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική, «αφορά πλέον τους μισούς ανθρώπους» που έχουν μολυνθεί με τη νόσο Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτή η μετάλλαξη, η οποία αντιπροσώπευε λιγότερο από το 40% των κρουσμάτων σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από μια εβδομάδα, εγείρει φόβους για μια επιδημική έκρηξη.

«Γνωρίζουμε από τα τέλη Ιανουαρίου ότι αυτή εξαπλώνεται με μικρά ποσοστά και ότι είναι πιθανό να δημιουργήσει, σε κάποιο σημείο, ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας επειδή είναι πιο μεταδοτική», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η μετάλλαξη αυτή του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, είναι ήδη η επικρατέστερη στην Δουνκέρκη (βόρεια), όπου ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες οδηγώντας τις αρχές να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης τα σαββατοκύριακα.

Η μετάλλαξη αυτή εμφανίζεται επίσης έντονα στην Ιλ ντε Φρανς (περιοχή του Παρισιού), όπου το ποσοστό των μολύνσεων αυξάνεται καθημερινά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Το Μπαχρέιν προωθεί ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ – Αντίθετη η Κίνα στη χρήση βίας

Ο Μακρόν είπε ότι ο Τραμπ αντιφάσκει διαρκώς με «υπερβολική φλυαρία» – «Μη ρεαλιστική» μία στρατιωτική επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν συμμετέχει στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής μετά την κριτική Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr