Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν για «αυταρχική διακυβέρνηση» – Ο κεμαλικός παριστάνει τον «δημοκράτη»

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν για «αυταρχική διακυβέρνηση» – Ο κεμαλικός παριστάνει τον «δημοκράτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε τις πολιτικές της κυβέρνησης της χώρας του, χαρακτηρίζοντάς την ως αυταρχική, λέγοντας: «Ακόμη και ο κωφός σουλτάνος ​​άκουσε ότι η χώρα δεν έχει πλέον σωστή διοίκηση».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τρίτη, σε συνεδρίαση του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο, είπε ότι εδώ που φτάσαμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει το πρωί, τονίζοντας ότι ένα κράτος δεν κυβερνάται με μίσος και εκδίκηση και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κυβερνιέται από έναν άνθρωπο, ασκώντας κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επέκρινε επίσης τη δίωξη του φιλοκούρδου βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλιόγλου, όπως είπε χαρακτηριστικά «λόγω ενός tweet» και διαφώνησε με τους σχεδιασμούς Ερντογάν να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα HDP.

Βεβαίως τον Κιλιτσντάρογλου δεν τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τους Κούρδους, γνωρίζει όμως ότι ο Ερντογάν θέλει να θέσει εκτός νόμου το κουρδικό κόμμα θεωρώντας ότι έτσι, εάν το ξεφορτωθεί, θα αλλάξει τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του κόμματός του, ισλαμιστικού Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Όσον αφορά την απόσυρση της χώρας του από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είπε:

«Ο Ερντογάν ξύπνησε (ένα πρωί) και ακύρωσε τη Σύμβαση. Ποιος είσαι;!

»Γνωρίζουμε ότι διαχειρίζεστε το κράτος με μίσος και θυμό, γνωρίζουμε ότι βλέπετε την πολιτική ως εργαλείο για να γεμίσετε την τσέπη σας, γνωρίζουμε ότι δώσατε δισεκατομμύρια δολάρια στους υποστηρικτές σας και εκδιώξατε (αντιφρονούντες) πολίτες από τις εργασίες τους, και τώρα γνωρίζουμε ότι εσείς προδώσατε 42 εκατομμύρια Τουρκάλες… (…) Η κατάργηση των δικαιωμάτων των γυναικών σε αυτή τη χώρα είναι τυραννία και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την ύπαρξη τυραννίας σε αυτήν τη χώρα».

Ο 72χρονος Κιλιτσντάρογλου, που συναγωνίζεται τον Ερντογάν σε ρητορική μίσους κατά της Ελλάδας, που υιοθετεί πρόθυμα κάθε ακροδεξιά θεωρία συνομωσίας, ο ίδιος που προωθεί και προπαγανδίζει τις έκνομες και εξωφρενικές τουρκικές διεκδικήσεις σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου, που πρώτος μίλησε για «κατάληψη τουρκικών νησιών στο Αιγαίο από τον ελληνικό στρατό», που δηλητηριάζει την ψυχή του απλοϊκού τουρκικού λαού με μισαλλοδοξία, που υπονομεύει την ειρήνη σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, κατηγορεί τον Ερντογάν για τυραννία;

Δεν είναι ο Κιλιτσντάρογλου καλύτερος από τον Ερντογάν, χειρότερος είναι… Και όπως λέει μία ελληνική παροιμία, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr