ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκάρει η αποκάλυψη του αριθμού των Ευρωπαίων τζιχαντιστών

Σοκάρει η αποκάλυψη του αριθμού των Ευρωπαίων τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκάρει η αποκάλυψη του αριθμού των Ευρωπαίων που έφυγαν και πήγαν να γίνουν τζιχαντιστές στην Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτρείο ο υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Gilles de Kerchove, αποκαλύπτει, ότι μόνο τους τελευταίους μήνες, άλλοι 1.00 Ευρωπαίοι πολίτες έγιναν τζιχαντιστές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Ευρωπαίων που πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους σε 3.000.

Όπως εκτιμά η “ανακήρυξη του χαλιφάτου” επηρέασε πολλούς Ευρωπαίους να ενταχθούν στον πόλεμο της Συρίας.

Οι περισσότεροι, σύμφωνα με τον Gilles de Kerchove, προέρχονται από την Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Σουηδία και την Δανία ενώ μικρότερος αριθμός είναι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και τώρα από την Αυστρία.

Αυτό που φαίνεται να σόκαρε περισσότερο τον Ευρωπαίο αξιωματούχο είναι η περίπτωση της Αυστρίας.

“Μέχρι πριν λίγο πίστευα ότι η Αυστρία δεν είχε πρόβλημα. Τώρα με σιγουριά μπορώ να πω ότι έχει θέμα με τους τζιχαντιστές” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Επιστρέφει το Ισραήλ σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα;

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Ο οπλισμός της οργάνωσης εκτός της ατζέντας των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου – «Δεν θα παραδοθούμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr