Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νewsweek: Ο Ερντογάν έχει μεγεθύνει την αντι-χριστιανική εχθρότητα της Τουρκίας

Νewsweek: Ο Ερντογάν έχει μεγεθύνει την αντι-χριστιανική εχθρότητα της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ακόμη άρθρο – κόλαφο για την κατάσταση της θρησκευτική ελευθερίας στην Τουρκία του Ερντογάν φιλοξενεί ο διεθνής Τύπος. Τούτη τη φορά στο αμερικανικό περιοδικό Νewsweek με την υπογραφή της αρθρογράφου Lela Gilbert, του Iνστιτούτου Hudson για τη Θρησκευτική Ελευθερία (Hudson Institute’s Center for Religious Freedom).

Σημειώνει η κυρία Γκίλμπερτ μεταξύ άλλων:

«Η Χριστιανοσύνη ανθούσε κάποτε στην Τουρκία, έως τις γενοκτονίες Αρμενίων, Ασυρίων, Ελλήνων και άλλων Χριστιανών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

»Τώρα το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της νεο-Οθωμανικής ατζέντας του έχει μεγεθύνει την αντι-χριστιανική εχθρότητα της Τουρκίας.

»Από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το καθεστώς εντατικοποίησε τη δαιμονοποίηση των Χριστιανών, προς τους οποίους περιστασιακά απευθύνει απατηλές χειρονομίες φιλίας».

Η αρθρογράφος αναφέρεται στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας αλλά και της Μονής της Χώρας σε τεμένη, ενώ σημειώνει ότι «πέραν των “προβλημάτων” με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που έχουν εγείρει διεθνή ανησυχία, ακόμη πιο προβληματική είναι η εχθρότητα και οι προκλήσεις του καθεστώτος εναντίον αυτών καθ’ εαυτών των Χριστιανών, τόσο ως θρησκευτικές ομάδες όσο και ως άτομα».

Η Γκίλμπερτ αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά εχθρικής συμπεριφοράς εις βάρος Χριστιανών -όχι Ελληνικής καταγωγής απαραίτητα- και σημειώνει:

«Υπάρχουν αναφορές ότι από το 2019 έως σήμερα περίπου 73 ξένοι Χριστιανοί έχουν εξορισθεί από τη χώρα.

»Ακόμη και σύζυγοι τούρκων παστόρων, γεγονός που χωρίζει οικογένειες στα δύο.

»Σε κάποιους από αυτούς δεν επιτρέπεται η επανείσοδος στη χώρα κατόπιν ελέγχου διαβατηρίου.

»Άλλοι λαμβάνουν την στάμπα Ν82 στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, που τους «σημαίνει» ψευδώς ως απειλή για τη δημόσια Υγεία καθιστώντας την επιστροφή τους αδύνατη».

Το άρθρο της Γκίλμπερτ καταλήγει φιλοξενώντας την άποψη του πρώην βουλευτή και ερευνητή του Ιδρύματος για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών, Αϊκάν Ερντεμίρ (Aykan Erdemir) ο οποίος αναφέρει:

«Η ενδοξοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης Ερντογάν του Οθωμανικού «πνεύματος του κατακτητή» και οι αναφορές στο «Δίκαιο του Ξίφους» κατά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και άλλων εκκλησιών (σε τεμένη) έχουν υποβιβάσει τους Χριστιανούς της Τουρκίας σε πολίτες κατωτέρας τάξης μεταξύ των κατεκτημένων μειονοτήτων.

Αυτές οι πολιτικές φυλετικής υπεροχής (supremacist) και οι ρητορικές θα επιδεινώσουν τις επισφαλείς συνθήκες των Χριστιανών.

Αυτοί θα βρίσκονται στο έλεος μιας καταπιεστικής κυβέρνησης που κινείται μπρος πίσω μεταξύ ξεσπασμάτων που οδηγούν σε διώξεις και επίδειξης ανοχής».

Με πληροφορίες από NEWSWEEK, τίτλος πρωτότυπου άρθρου: Turkey’s Christians Face Increasingly Dangerous Persecution

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr