Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εχμέντ Πελντά: Τα τουρκικά ντρον δεν είναι τόσο αποτελεσματικά – Ο μύθος κατέρρευσε

Εχμέντ Πελντά: Τα τουρκικά ντρον δεν είναι τόσο αποτελεσματικά – Ο μύθος κατέρρευσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η κατάρρευση του μύθου των ντρον» τιτλοφορείται άρθρο του Εχμέντ Πελντά (Ehmed Pelda) στην εφημερίδα «Yeni Yaşam». Αναφερόμενος στο τουρκικό καθεστώς και στον πόλεμο που διεξάγει κατά των Κούρδων ανταρτών, έγραψε:

«Ισχυρίστηκαν ότι η εποχή του ανταρτοπόλεμου τέλειωσε και ότι ο αντάρτης ηττήθηκε.

»Αλλά σύντομα συνειδητοποιήσαν ότι κανένα από αυτά δεν ήταν αλήθεια».

Όπως αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα MedyaNews:

Σχεδόν καθημερινά, υπάρχουν ειδήσεις στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη «νέα δύναμη» των drone.

Μια τέτοια προβολή των drone γίνεται για έναν σκοπό· διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ισχυριστούν ότι το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) έχει ηττηθεί, ότι οι ισορροπίες ισχύος στο Αζερμπαϊτζάν και τη Λιβύη έχουν αλλάξει και ότι η Ρωσία δεν μπόρεσε να χειριστεί τα θέματα στη Συρία.

Κάποτε, ήταν τα κιάλια με «νυχτερινή όραση». Συνήθιζαν να γράφουν ότι όλα τα σημεία διέλευσης του PKK είχαν τεθεί υπό έλεγχο και όλες οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν σαν ένας μεγάλος αδερφός να τους παρακολουθεί συνεχώς από ψηλά.

Η προπαγάνδα υπερέβαλε τόσο πολύ ώστε τα βουνά θεωρήθηκαν μη ασφαλή και ο ανταρτοπόλεμος, ο οποίος διεξαγόταν κυρίως στα βουνά, ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν ήταν πλέον αποτελεσματικός.

Ισχυρίστηκαν ακόμη και ότι η εποχή του ανταρτοπόλεμου έληξε και ότι οι ανταρτικές δυνάμεις ηττήθηκαν.

Αλλά φυσικά έγινε αντιληπτό ότι κανένα από αυτά δεν ήταν αλήθεια.

(…)

Παρόλο που η Τουρκία χρησιμοποίησε όλα τα όπλα και τα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας στα βουνά, όπου βρίσκονται οι ζώνες του PKK, δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ναι, είναι επίσης αλήθεια ότι τα μέλη του ΡΚΚ δεν μπορούν να κινηθούν τόσο ελεύθερα όσο πριν, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι έχουν υιοθετήσει νέες τακτικές και αντί-μέτρα απέναντι στα τουρκικά ντρον.

(…)

Τα τουρκικά ντρον δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά όσο ισχυρίστηκαν, αλλιώς το τουρκικό κράτος δεν θα έπρεπε να προσγειώσει στρατιώτες στη Μετίνα, στην Αβασίν και στο Ζαπ και να χρησιμοποιήσει ξανά τον «ανθρώπινο» παράγοντα στον αγώνα ενάντια στο ΡΚΚ.

Αυτό είναι ξεκάθαρο, χωρίς τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες κατασκοπείας στο έδαφος, είναι αδύνατο για το κράτος να επιτύχει επιτυχία.

Ορισμένες δολοφονίες τα τελευταία χρόνια οργανώθηκαν όχι χάρη στην «υψηλή τεχνολογία», αλλά στις δραστηριότητες κατασκοπείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr