Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF με τους Αμερικανούς συνέλαβαν κορυφαίο ηγέτη του ISIS στην ανατ. Συρία

Οι SDF με τους Αμερικανούς συνέλαβαν κορυφαίο ηγέτη του ISIS στην ανατ. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι οι αντιτρομοκρατικές μονάδες τους συνέλαβαν στην ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ έναν κορυφαίο ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Το Κέντρο Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι ο κρατούμενος σχεδίαζε δολοφονίες, στρατολογούσε μέλη και διευκόλυνε τις επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι SDF σημείωσαν ότι οι (κουρδικές) δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της βορειοανατολικής Συρίας, κοινώς γνωστές ως Ασάγις, ηγήθηκαν της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αλ Σαφάα, στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Ντέιρ αλ Ζουρ, με αεροπορική υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο συνταγματάρχης Μαρότο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, δήλωσε σε ένα tweet τη Δευτέρα ότι οι επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι SDF στοχεύουν στην «υποβάθμιση των δυνατοτήτων του Ισλαμικού Κράτους» και στη διαρκή ήττα του.

Αν και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και ο Διεθνής Συνασπισμός ανακοίνωσαν την εδαφική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, οι επιθέσεις πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζονται στις απελευθερωμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Πληροφοριών Ροζάβα που εδρεύει στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε 40 επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία τον Μάρτιο.

Η πλειοψηφία αυτών των επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, όπου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι αξιωματούχοι της τοπικής διοίκησης έχουν γίνει στόχοι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δυνάμεις που συνδέονται με τις SDF, με την υποστήριξη του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεξάγουν αρκετές επιχειρήσεις συλλήψεων στη Ντέιρ αλ Ζουρ και σε άλλες περιοχές υπό τον έλεγχό τους για να σταματήσουν τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά μέχρι στιγμής η σταθερότητα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr