Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί το πραξικόπημα της Δύσης στην Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί το πραξικόπημα της Δύσης στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επιχείρηση της Δύσης να προσαρτήσει την Ουκρανία στη γεωπολιτική της σφαίρα, προκαλώντας με τη στάση της (και όχι μόνο) αιματηρή εξέγερση που οδηγεί τη χώρα στον εμφύλιο (εάν δεν βρίσκεται ήδη εκεί), έχει εξοργίσει τη Μόσχα, που θεωρεί την Ουκρανία “αδελφό” της κράτος και ζωτική για τα συμφέροντά της.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, απηύθυνε με αυστηρό ύφος σαφές μήνυμα προς τη Δύση λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση την πραξικοπηματική εγκαθίδρυση ενός φιλοδυτικού ουκρανικού, αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

Όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ, ο κ Μεντβέντεφ δήλωσε ότι, η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον εφόσον η ηγεσία της εξακολουθεί να είναι νόμιμα εκλεγμένη και ισχυρή, όπως δηλαδή είναι η σημερινή του κ. Γιανουκόβιτς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε.

Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Πρόκειται για μια σαφή προειδοποίηση – εν μέσω των εντεινόμενων αιματηρών συγκρούσεων στο Κίεβο, με τις οποίες οι δυτικοί και οι εκεί πράκτορές τους, ελπίζουν ότι θα εξαναγκάσουν την κυβέρνηση Γιανούκοβιτς σε παραίτηση – προς τη Δύση ότι, ουσιαστικά η Ρωσία δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπραγη σε περίπτωση που επιβληθεί κυβέρνηση-μαριονέτα της Δύσης στην Ουκρανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Μόσχα δε θα συνεργαστεί στην Ουκρανία με καθεστωτική κυβέρνηση που θα έχει επιβληθεί δια της βίας από ΕΕ – ΗΠΑ και η οποία δεν θα υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους» αλλά θα έχει μετατραπεί σε «σφουγγαρόπανο» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΗΠΑ.

«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική (σ.σ. όπως η σημερινή), να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρώσου πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr