Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

291.331 θάνατοι από κορωνοϊό στην Ινδία – Πάνω από 26 εκατ. κρούσματα

291.331 θάνατοι από κορωνοϊό στην Ινδία – Πάνω από 26 εκατ. κρούσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ινδία, που πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού κι έχει μετατραπεί στη χειρότερη εστία της το τρέχον διάστημα, ξεπεράστηκε το όριο των 26 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ενώ πάνω από 291.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 291.331 κρούσματα, με το σύνολό τους να βρίσκεται πια στα 26,03 εκατ., ενώ υπέκυψαν άλλοι 4.209 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 291.331 νεκρούς, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν αυξάνεται, πάντως μένει κάτω από το όριο των 300.000.

Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ.

Κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της Ινδίας (1,3 δισεκ.), πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαντάζουν εξίσου άσχημα.

Αν και η ινδική κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα πως η κατάσταση σταθεροποιείται, ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν αναξιόπιστα τα επίσημα στοιχεία, ιδίως επειδή, όπως εξηγούν, δεν γίνονται αρκετά τεστ στις επαρχίες, όπου ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr