Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν άρχισε πάλι να γλείφει τους Άραβες «σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους»

Ο Ερντογάν άρχισε πάλι να γλείφει τους Άραβες «σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μεγιστοποιήσει τη συνεργασία της με την Αίγυπτο και με χώρες και του Κόλπου «σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως ελπίζει η Τουρκία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Καΐρου παραμένουν τεταμένες από τότε που ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε το 2013 τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που πρόσκειται στον Ερντογάν.

Παράλληλα η Τουκία έχει δύσκολες σχέσεις και με τη Σαουδική Αραβία λόγω της τουρκικής στήριξης στο Κατάρ σε μια περιφερειακή διαμάχη και λόγω της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Η επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες για συνεργασία στο μέγιστο επίπεδο και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους…

»Η ίδια κατάσταση ισχύει και για όλες τις χώρες του Κόλπου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber.

Την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί για να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις της με το Κάιρο και τη Σαουδική Αραβία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του προς τις ΗΠΑ.

Χθες μάλιστα, και δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι διακινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο» καθώς «βάζουν με την πλάτη στον τοίχο» την Τουρκία.

«Αυτοί που σπρώχνουν στον τοίχο τη Δημοκρατία της Τουρκίας χάνουν έναν πολύτιμο φίλο», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον.

«Ποιος είναι ο λόγος των εντάσεων; Η λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων.

»Δεν είχατε κανένα άλλο πρόβλημα να λύσετε πριν αποφασίσετε να παραστήσετε τον συνήγορο της Αρμενίας;», δήλωσε χθες αναφερόμενος στην αναγνώριση τον Απρίλιο από την Ουάσιγκτον της γενοκτονίας των Αρμενίων από τα στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης σε αρκετά ακόμη θέματα που δηλητηριάζουν από το 2016 τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, ιδίως την αμερικανική υποστήριξη σε κουρδικές ένοπλες οργανώσεις στη Συρία που η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».

«Αν οι ΗΠΑ είναι πράγματι σύμμαχοί μας, σε τίνος την πλευρά πρέπει να συντάσσονται, αυτή των τρομοκρατών ή τη δική μας; Δυστυχώς, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες», είπε

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr