Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: Από 15 Ιουνίου θα χορηγούνται εμβόλια σε παιδιά 12 ετών και άνω

Μακρόν: Από 15 Ιουνίου θα χορηγούνται εμβόλια σε παιδιά 12 ετών και άνω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος και αφότου ο Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων έκρινε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε η Γαλλία θα αρχίσει να χορηγεί τα ενέσιμα σκευάσματα στους 12-18 χρονών, από 15 Ιουνίου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ΕΜΑ και η ειδική επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP), ανακοίνωσαν τα συμπεράσματά τους για την καταλληλότητα του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδιά 12 – 15 ετών.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για εφήβους στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς μέχρι τώρα, το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ο Καβαλέρι πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer υπολογίστηκε σε, περίπου, 2.000 παιδιά από 12 έως 15 ετών που δεν είχαν κανένα σημάδι προηγούμενης λοίμωξης.

Αυτά έλαβαν είτε το εμβόλιο είτε ένα εικονικό φάρμακο.

Από τα 1.005 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο, κανένα δεν ανέπτυξε COVID-19 σε σύγκριση με 16 από τα 978 που έλαβαν το placebo.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτή τη μελέτη, το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 (αν και το πραγματικό ποσοστό θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 75% και 100%).

Ακόμη, ο Καβαλέρι ανέφερε πως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αποφάσεις και για το σκεύασμα της Moderna σε αυτές τις ηλικίες, αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr