Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Ακάρ επισκέφθηκε τη βάση της Μιτίγκα περιφρονώντας απολύτως τις λιβυκές Αρχές – Στρατός κατοχής

Λιβύη: Ο Ακάρ επισκέφθηκε τη βάση της Μιτίγκα περιφρονώντας απολύτως τις λιβυκές Αρχές – Στρατός κατοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποίησε την Παρασκευή ξαφνική επίσκεψη στη Λιβύη, δίχως να υπολογίζει τις λιβυκές Αρχές και δίχως την παρουσία τους.

Σαν να πατά «οθωμανικό έδαφος», σαν «αφέντης» του τόπου, επισκέφθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μιτίγκα, στη δυτική Λιβύη, το οποίο παραχωρήθηκε παράνομα από το προηγούμενο καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στην Τουρκία για να το μετατρέψει σε τουρκική αεροπορική βάση. Από εκεί απογειώνονται τα τουρκικά ντρον.

Στόχος της Τουρκίας είναι κάποια στιγμή να αναπτύξει στη Μιτίγκα μαχητικά αεροπλάνα, μία ευθεία απειλή για την ασφάλεια της Κρήτης και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος και μέχρι το Ιόνιο.

Στην αεροπορική βάση της Μιτίγκα δεν υπήρχε ίχνος Λίβυου στρατιώτη, ούτε καν αυτών των άθλιων παραστρατιωτικών και τζιχαντιστών μισθοφόρων της Τουρκίας, που υποτίθεται εκτελούν χρέη φρουράς.

Δεν υπήρχε ούτε παρουσία Λίβυων αξιωματικών για τα μάτια του κόσμου.

Ούτε καν κάποιος Λίβυος αξιωματούχος φιλοϊσλαμιστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ήταν μία κανονική επίσκεψη κατοχικής δύναμης, που δεν δίνει λόγο σε κανέναν για το τι κάνει στο κατακτημένο έδαφος.

Δίχως να τηρεί τα προσχήματα προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο, όπου τον υποδέχτηκαν Τούρκοι αξιωματικοί, σαν να είναι τουρκικό έδαφος δηλαδή, επιθεώρησε τις οχυρώσεις και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα γραφεία του αεροδρομίου, τα οποία έχουν καταληφθεί από τους Τούρκους.

Ήταν μία επίδειξη δύναμης με αποδέκτη την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάτζλα Μανγκούς, η οποία σε κοινή συνέντευξη Τύπου με Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών επανέλαβε το αίτημα για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα της.

Οι Τούρκοι όπου αναπτύσσονται στρατιωτικά δεν αποχωρούν ποτέ. Θέλουν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Καμπούλ, πράγμα που ανάγκασε τους Ταλιμπάν να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα τους.

Οι Τούρκοι θα φύγουν από τη Λιβύη μόνο με πόλεμο. Εκτός εάν αποφασίσουν οι Αμερικανοί να αναλάβουν σκληρή ηγεσία και να τους διατάξουν να φύγουν. Ή γίνει κάποιο «θαύμα».

Το τουρκικό πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί διπλωματικά. Μία νέα Συνθήκη των Σεβρών θα είναι η λύση του. Όλοι το ξέρουν αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει το κόστος.

Ωστόσο, το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει στο τέλος η περιοχή, ίσως και όλη η Ευρώπη, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φοβούνται τώρα.

Η ιστορία διδάσκει που οδήγησε η πολιτική κατευνασμού του Τσάμπερλεν στο Χίτλερ, σε ένα δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ορισμένοι τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα ηρεμήσει εάν απομακρυνθεί ο Ερντογάν από την εξουσία.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η πολιτική που εφαρμόζει ο Ερντογάν, υπό ισλαμικό μανδύα, είναι η υλοποίηση του Όρκου του Έθνους και αυτή είναι μία κεμαλική πολιτική.

Ο Κεμάλ ακολούθησε την οδό της «ειρήνης» επειδή η Τουρκία χρειαζόταν χρόνο να ανασυγκροτηθεί και να εκσυγχρονιστεί.

Στην πραγματικότητα όμως η Τουρκία ποτέ δεν τήρησε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Πρώτη φορά την παραβίασε το 1939 με την προσάρτηση της Αντιόχειας (Χατάι).

Επίσης, οι ίδιοι που «ελπίζουν» σε μία αλλαγή κυβέρνησης στην Τουρκία, ας έχουν υπόψη τους ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει. Διότι εάν ο Ερντογάν αφήσει την εξουσία, αυτός και όλη του η οικογένεια θα δικαστούν και θα καταδικαστούν.

Ο Ερντογάν θα δώσει μάχη με αίμα για ό,τι πιστεύει και ό,τι έχει χτίσει. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ειλικρινής.

Έχει πει ο ίδιος, επανειλημμένα, ότι δεν μπλοφάρει. Μόνο ανόητοι ή εξαγορασμένοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν μπλοφάρει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr