Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταχεία η εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» – Αγγλία, Βέλγιο, Πορτογαλία σε συναγερμό

Ταχεία η εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα» – Αγγλία, Βέλγιο, Πορτογαλία σε συναγερμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ταχεία φαίνεται ότι είναι η εξάπλωση σε πολλές χώρες της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και ήδη έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αποκλείει να είναι κυρίαρχο το επόμενο διάστημα παγκοσμίως.

Η μετάλλαξη έχει προκαλέσει μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων στη Βρετανία, και το Βέλγιο γνωστοποίησε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία που δεν είναι πολίτες της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό της μεγάλης μεταδοτικότητας του ιού είναι το γεγονός ότι η Λισαβόνα ξαναμπήκε σε lockdown, παρότι πριν από λίγες μέρες είχε ως χώρα λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα, ενώ η Μόσχα κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Ωστόσο, η Ινδία φαίνεται να ξεφεύγει από τη φονική έξαρση, καθώς χθες ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και 3 μήνες.

Περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα Covid-19 που καταγράφονται στην περιοχή της Λισαβόνας είναι της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να αναχαιτίσουν την ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων.

Το εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Πορτογαλίας ανέφερε πως η παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των κρουσμάτων στην περιοχή της Λισαβόνας, αν και παραμένει σε επίπεδα μικρότερα του 15% στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας.

Η παραλλαγή Άλφα, που ήταν προηγουμένως κυρίαρχη στη Βρετανία, είναι συνηθέστερη στη βόρεια Πορτογαλία, καθώς αντιπροσωπεύει το 80% των μολύνσεων εκεί και μόλις το 30% στο εσωτερικό και τα περίχωρα της Λισαβόνας, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα COVID-19 για τέταρτη συναπτή ημέρα χθες και ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί κάθε 24 ώρες έχει επιστρέψει στα επίπεδα που καταγράφονταν στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Εντούτοις, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκ του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid.

Αν και καταγράφεται μια μικρή αύξηση στις νοσηλείες τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στους θανάτους, δεδομένου ότι οι πιο ηλικιωμένοι, πιο ευπαθείς άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Τα περισσότερα από τα νέα ημερήσια κρούσματα εντοπίζονται στην περιοχή της Λισαβόνας, όπου εφαρμόζεται από την Παρασκευή το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων από και προς την περιοχή για τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr