Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: 15 κόμματα ζητούν να φύγουν οι Τούρκοι από τη χώρα και οι εκλογές να διεξαχθούν στην ώρα τους

Λιβύη: 15 κόμματα ζητούν να φύγουν οι Τούρκοι από τη χώρα και οι εκλογές να διεξαχθούν στην ώρα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκαπέντε λιβυκά πολιτικά κινήματα και κόμματα -κοσμικά και δημοκρατικά- σε κοινή τους ανακοίνωση-ψήφισμα, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης των αντιπροσώπων τους το Σάββατο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης (Κυρηναϊκή), αναφέρουν ότι η μόνη διέξοδος στην κρίση που ταλανίζει τη Λιβύη είναι η δίχως καμία καθυστέρηση διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Τα εν λόγω κόμματα, που είναι κοσμικά, καταδίκασαν την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης από ξένες στρατιωτικές παρεμβάσεις, την αθέτηση εφαρμογής στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών συμφωνιών και απαίτησαν «την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων που είναι παρόντα στο έδαφος της Λιβύης για να επιτραπεί στον λαό της Λιβύης να εκφράσει την ελεύθερη βούλησή του» στις κάλπες που θα οδηγήσουν τη χώρα σε σταθερότητα μέσω της εφαρμογής ενός μόνιμου συντάγματος.

Η κοινή ανακοίνωση αναγνώστηκε από την Νατζίμπα Σταΐτα, Αναπληρωτή Επικεφαλής του Πολιτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Στη συζήτηση προέδρευσε ο δρ. Αρέφ Αλί Ναγιέντ, υποψήφιος πρόεδρος της Λιβύης και επικεφαλής του κινήματος Λιβυκή Αναγέννηση, γνωστός αντίπαλος των ισλαμιστών.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των λιβυκών κομμάτων: Benghazi | 15 Political Movements Demand December Direct Presidential and Parliamentarian Elections

Δυτικές ναυτικές δυνάμεις, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Ελλάδα, έχουν απαιτήσει την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη και διεξαγωγή των εκλογών στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Η Τουρκία και οι Λίβυοι φιλότουρκοι ισλαμιστές, δηλαδή η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι νεο-οθωμανιστές «Τουρκολίβυοι», επιδιώκουν να υπονομεύσουν και τελικά να ακυρώσουν τις εκλογές, διότι γνωρίζουν ότι θα ηττηθούν στις κάλπες και η νέα λιβυκή κυβέρνηση θα εκδιώξει τους Τούρκους από το λιβυκό έδαφος με το καλό ή το κακό.

Μετά την ολοκλήρωση της πολιτικής διαδικασίας, οι εκπρόσωποι των 15 κομμάτων μετέβησαν στην πόλη Αλ Κούμπα όπου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής, Ακίλα Σάλεχ.

Ο Ακίλα Σάλεχ χαιρέτισε την κοινή τους ανακοίνωση-ψήφισμα, την οποία του παρουσίασε ο Δρ. Ναγιέντ εκ μέρους όλων των πολιτικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη συνέλευση.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις των κομμάτων και επανέλαβε ότι οι λύσεις στην κρίση της Λιβύης θα βρίσκονται στα χέρια ενός προέδρου που θα εκλεγεί απευθείας από τον λαό της Λιβύης μέσα από τις κάλπες και ένα νέο Κοινοβούλιο που θα εκλεγεί με πατριωτικά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr