Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στις πύλες της Βαγδάτης – Κόκκινος Συναγερμός

Το Ισλαμικό Κράτος στις πύλες της Βαγδάτης – Κόκκινος Συναγερμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις πύλες της Βαγδάτης βρίσκονται οι ορδές των τζιχαντιστών που μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος και είναι να απορεί κανείς τι ακριβώς βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους.

Πραγματικά, με τις αεροπορικές επιδρομές σε πλήρη εξέλιξη και όμως, το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα βήμα έξω από την πρωτεύουσα του Ιράκ, απλά οι πληροφορίες δεν συμφωνούν στα πόσα χιλιόμετρα.

Το δίκτυο BBC λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη, ενώ το Ίδρυμα για την Αρωγή και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή επισήμανε πως οι τζιχαντιστές βρίσκονται μόλις 2 χλμ από την πρωτεύουσα του Ιράκ.

«Έλεγαν ότι δε συμβεί ποτέ, αλλά τώρα έχει σχεδόν συμβεί. Ο Ομπάμα λέει ότι υπερεκτίμησε τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC τελικά οι ιρακινές δυνάμεις κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν ομάδα τζιχαντιστών σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του τοπικού επικεφαλής της αστυνομίας στο γαλλικό πρακτορείο, οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα.

«Μας επιτέθηκαν από δύο πλευρές. Η μάχη διήρκησε πέντε ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, προσθέτοντας πως στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών συμμετείχαν στρατιώτες, αστυνομικοί και σουνίτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αεροπορικές επιδρομές από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 15 μέλη άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. Προσέξτε, από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν 15. Τι είδους αεροπορικές επιδρομές είναι αυτές, την απορία την έχουμε και την εκφράζουμε συνεχώς.

Ωστόσο, η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ιρακινές δυνάμεις δεν κατέστη αρκετή για να οδηγήσει τους τζιχαντιστές στην οπισθοχώρηση, σύμφωνα με τον εφημέριο της αγγλικανικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Βαγδάτη, Αντριου Γουάιτ.

«Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται στις πύλες της Βαγδάτης. Πάνω από 1.000 Ιρακινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέσα σε δύο ημέρες. Οι επιδρομές του στρατού δεν ωφελούν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσευχηθείτε», δήλωσε ο ιερέας, σύμφωνα με το BBC. Αυτό σας θυμίζει, προφανώς, όταν οι Οθωμανοί πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη οι καλόγεροι αντί να πάνε στα τείχη να πολεμήσουν προσεύχονταν… Μία από τα ίδια.

Κι αν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών η Βαγδάτη θα είναι γιατί ο Ομπάμα δεν εκτίμησε σωστά, τα βομβαρδιστικά κυνηγούσαν… κουνέλια στην έρημο και κάποιοι άλλοι, μέσα στη Βαγδάτη, προσεύχονταν αντί να πολεμάνε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr