Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ έβαλε «πλάτες» στην προέλαση του «Αττίλα» στην Κύπρο – Ο ελληνισμός να θυσιαστεί για τα γερμανικά συμφέροντα;

Η Μέρκελ έβαλε «πλάτες» στην προέλαση του «Αττίλα» στην Κύπρο – Ο ελληνισμός να θυσιαστεί για τα γερμανικά συμφέροντα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» χαρακτήρισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό, τόνισε ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τέτοιες οπισθοδρομήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «αποτυχία των διαπραγματεύσεων» εξαιτίας της τουρκικής στάσης, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις.

«Υπάρχει πρόοδος και οπισθοδρόμηση», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευτυχώς έχουν επανεκκινήσει, υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου».

«Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήδη πετύχαμε κάποια μικρότερα βήματα.

»Αυτά (τα βήματα) γίνονται τώρα πιο δύσκολα, διότι σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά», συνέχισε η Καγκελάριος, για να καταλήξει:

«Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα να κατευθύνουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με πολλή υπομονή -και αυτό είναι δύσκολη δουλειά- στην σωστή κατεύθυνση.

»Αυτό τώρα ήταν σίγουρα μία οπισθοδρόμηση, αλλά από τέτοιες οπισθοδρομήσεις δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε».

Προσέξτε: Η παράνομη εισβολή και κατοχή «εξαφανίστηκαν» από το λεξιλόγιο της κας Μέρκελ. Δεν είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για την κα. Μέρκελ, το ψευδοκράτος, όχι… Είναι ζήτημα επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν το αποδέχεται.

Και, σύμφωνα με την κα. Μέρκελ, δεν υπάρχει «αποτυχία», απλά μία… «οπισθοδρόμηση».

Το Ράιχ όχι απλά κάνει πλάτες στην Τουρκία αλλά και υπονόμευσε εξαιρετικά πετυχημένα τα τελευταία δύο χρόνια τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, υπηρετώντας το σχέδιο του Nord Steam 2, με τη Ρωσία να δηλώνει «εγγυητής» της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Η Γερμανία θα «επιτρέψει» έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο εάν πάρει η Τουρκία το μερίδιο που ΔΕΝ δικαιούται, δηλαδή μόνο εάν η Γερμανία αποκτήσει έλεγχο μέσω της Τουρκίας σε αυτά τα κοιτάσματα, θέτοντας Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το Ισραήλ, σε τουρκική, ρωσική και πάνω από όλα γερμανική ομηρία.

Αυτοί είναι οι σχεδιασμοί της Γερμανίας στην περιοχή. Όχι φιλοτουρκικοί, καθαρά γερμανικοί, αφού η Τουρκία εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα, όπως και τα συμφέροντα της Ρωσίας, εις βάρος του διεθνούς δικαίου και του ελληνισμού.

Οι ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών εδώ και δύο χρόνια έχουν παγώσει τις έρευνες υδρογονανθράκων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δούλεμα σε όλα τα επίπεδα

«Δεν έβλεπα και εξακολουθώ να μην βλέπω μία ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλές σχέσεις με την Άγκυρα.

«Για αυτόν τον λόγο τάχθηκα υπέρ του -όπως έχει συμφωνηθεί και στη Συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας- να ξεκινήσουμε συζητήσεις για την Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία και έχουμε δώσει εντολή στην Επιτροπή να εργαστεί πάνω σε αυτό το πλαίσιο», προσέθεσε η κυρία Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας σε συνδυασμό με τη συμφωνία για το προσφυγικό, αναφερόμενη και στην απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για περαιτέρω οικονομική στήριξη της Τουρκίας.

«Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίσαμε να δώσουμε άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία ως στήριξη για την δουλειά της με τους πρόσφυγες.

»Και ακριβώς για αυτά τα θέματα είμαι σε συνομιλία με τον κ. Ερντογάν.

»Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τους πρόσφυγες ως πολιτικό εργαλείο, είναι άνθρωποι», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι η Τουρκία «φροντίζει με εξέχοντα τρόπο ιδιαίτερα για Σύρους πρόσφυγες, έχει κάνει πολλά και την έχουμε στηρίξει σε αυτό», για να καταλήξει εκφράζοντας την επιθυμία η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να εξελιχθεί περαιτέρω, καθώς, όπως είπε, αυτό είναι το καλύτερο για τους ανθρώπους.

Η Γερμανία και οι ντόπιοι συνεργάτες της οδηγούν την Ελλάδα σε νέα ιστορική ήττα όπως έκαναν και το 1922.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr