Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει τάφο γενάρχη των Τούρκων

Το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει τάφο γενάρχη των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το Ισλαμικό Κράτος έχει προωθηθεί γύρω από έναν μικρό τουρκικό θύλακα στη βόρεια Συρία, με Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί να έχουν περικυκλωθεί.

Αυτό το ελάχιστο τουρκικό έδαφος μέσα στην επικράτεια της Συρίας, είναι η έκταση που είναι χτισμένος ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Οσμάν.

Ο τάφος βρίσκεται στον Ευφράτη ποταμό και θεωρείται τουρκικό έδαφος ύστερα από ειδική συνθήκη του 1921, όταν η οθωμανική αυτοκρατορία αποσύρθηκε από τη Συρία. Ο τάφος φυλάσσεται από μια μικρή στρατιωτική τουρκική μονάδα.

tafos-2

Οι 36 Τούρκοι στρατιώτες που είναι φύλακες του τάφου έχουν περικυκλωθεί από 1.100 ένοπλους του Ισλαμικού Κράτους. Υπάρχει μάλιστα μια ανησυχία μήπως οι στρατιώτες πιαστούν όμηροι των τζιχαντιστών.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε επίθεση στον τάφο θα θεωρηθεί επίθεση σε τουρκικό έδαφος και θα απαντήσει. Η τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος απέχει 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, σε μια περιοχή που ελέγχεται πλήρως από τους τζιχαντιστές.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αναρωτιέται με υπονοούμενο ότι αποτελεί “μυστήριο” πώς η Τουρκία ανεφοδιάζει τη φρουρά του τάφου, μέσα σε εμπόλεμη ζώνη τόσο καιρό και πώς οι Τούρκοι φρουροί του τάφου εναλλάσσονται.

Ποιος ήταν ο Σουλεϊμάν Σαχ

Ο Σουλεϊμάν Σαχ (Süleyman Şah) γεννήθηκε περίπου το 1178 και ήταν γιος του Καγιάλπ. Ήταν αρχηγός της φυλής των Καγί.

O Σουλεϊμάν Σαχ καταγόταν από την περιοχή του Τουρκμενιστάν, όμως μετά την εισβολή του Τζένγκις Χαν στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει με όλη την φυλή του στις περιοχές του βόρειου Καυκάσου, στη σημερινή Αρμενία. Εκτός από τον Ερτογρούλ ο άλλος γιος του ήταν ο Σουρουγιατί, που ήταν πατέρας του Μπαή Χοτζά.

Ο Σουλεϊμάν λέγεται ότι πνίγηκε γύρω στα 1227 στον ποταμό Ευφράτη προσπαθώντας να μάθει κολύμπι. Μετά τον θάνατο του αρχηγός της φυλής έγινε ο Ερτουγρούλ, πατέρας του ιδρυτή της οθωμανικής δυναστείας Οσμάν. Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ βρίσκεται στη σημερινή Συρία, στο κάστρο Καμπέρ (Caber Kalesi) στην όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Μετά την Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης το 1921 μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας, μια περιοχή 8 χιλιομέτρων γύρω από το κάστρο ανήκει στην Τουρκία δημιουργώντας ένα Θύλακα εντός του συριακού εδάφους. Μετά την δημιουργία της τεχνητής λίμνης Άσαντ το κάστρο μετακινήθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr