ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα νησί, δύο πραγματικότητες είναι ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung για το Κυπριακό.
Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Σε ανάλυση του γερμανικού ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική (SWP) η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα αναφέρεται πόσο απροκάλυπτα ο πρόεδρος Ερντογάν παρεμβαίνει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
»Μετά την εκλογή του εκλεκτού του Ερσίν Τατάρ δεν ανησυχεί πλέον για ενοχλητικές δηλώσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.
»Στόχος του Ερντογάν είναι η μετατροπή του πολιτεύματος του μη αναγνωρισμένου κράτους σε προεδρική δημοκρατία κατά το πρότυπο της Τουρκίας».
Παράλληλα ο συντάκτης της ανάλυσης Γκίντερ Ζόιφερτ διαπιστώνει ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Κύπρο έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως «η Άγκυρα εργάζεται προς την οριστική διχοτόμηση του νησιού» και πως «στη βόρεια Κύπρο θα γίνεται αυτό που θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν».
Ενδεικτικό για τη νέα πορεία στο Κυπριακό είναι το σταδιακό άνοιγμα των Βαρωσίων κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
«Όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική στόχος της Άγκυρας είναι βήμα-βήμα να περάσουν τα Βαρώσια πρώτα στον έλεγχο της τουρκικής διοίκησης και στη συνέχεια σε τουρκικά χέρια, έτσι ώστε να θεμελιωθεί η δημιουργία ενός ανεξάρτητου τουρκικού κράτους στη Κύπρο».























































