Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση Κούρδων ανταρτών (PKK)

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση Κούρδων ανταρτών (PKK)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Τούρκος στρατιώτης υπέκυψε χθες Πέμπτη στα τραύματα που υπέστη όταν χτυπήθηκε από θραύσματα οβίδας στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η Άγκυρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

«Ένας από τους ηρωικούς στρατιώτες μας τραυματίστηκε βαριά σε επίθεση με ολμοβόλο που διέπραξαν τρομοκράτες του PKK εναντίον μιας από τις βάσεις μας.

»Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου δεν μπόρεσε να σωθεί η ζωή του», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Ανταποδώσαμε αμέσως τα πυρά και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, τρεις τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», πρόσθεσε το υπουργείο, κατά το οποίο το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε περιοχή κοντά στα τουρκοϊρακινά σύνορα.

Οι τουρκικές δυνάμεις, που διατηρούν μόνιμες βάσεις στο έδαφος του βόρειου Ιράκ, διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις εναντίον βάσεων μετόπισθεν του PKK στην περιοχή αυτή, κάτι που προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Βαγδάτη.

Το PKK, αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση της κουρδικής μειονότητας που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», διεξάγει αιματηρό ανταρτοπόλεμο στο τουρκικό έδαφος από το 1984.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr