Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αναμενόμενη μεταβίβαση σε μια διοίκηση υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν τις επόμενες ημέρες έχει προκαλέσει φόβους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Ισλαμιστές μαχητές της ομάδας μπήκαν στα γραφεία της τράπεζας Azizi Bank στην πόλη Κανταχάρ και διέταξαν εννέα γυναίκες που εργάζονταν εκεί να φύγουν, εξηγώντας ότι οι άνδρες συγγενείς θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση τους.

Οι Ταλιμπάν θέλουν να επιβάλουν με αυστηρά γράμματα τον ισλαμικό νόμο και για όσο βρίσκονταν στην εξουσία δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να βγαίνουν από το σπίτι χωρίς την παρουσία αρσενικού και χωρίς να φοράνε μπούρκα.

Δεν επέτρεπαν επίσης στα κορίτσια να παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο και τιμωρούσαν με αυστηρές ποινές, πολλές φορές και με θάνατο, όσες παραβίαζαν τους κανόνες.

Μιλώντας ζωντανά στο BBC, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σουχάιλ Σαχίν είπε ότι οι γυναίκες «θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία» και θα μπορούν να φεύγουν μόνες τους από τα σπίτια τους χωρίς ανδρική συνοδεία.

Παρόλα αυτά ήδη ακούγονται «ιστορίες τρόμου» από περιοχές που έχουν ήδη πέσει στα χέρια των μαχητών των Ταλιμπάν τις τελευταίες ημέρες.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν φοβούνται ότι οι ελευθερίες που κατακτήθηκαν από το 2001 τώρα θα συντριβούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr