Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζο Μπάιντεν δέχεται τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στις 26 Αυγούστου

Ο Τζο Μπάιντεν δέχεται τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στις 26 Αυγούστου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στις 26 Αυγούστου στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Μπένετ θα συζητήσουν θέματα κρίσιμης σημασίας που έχουν σχέση με την περιφερειακή και την παγκόσμια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν», ανακοίνωσε η Τζεν Ψάκη.

«Η επίσκεψη θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να εξετάσουν τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και τη σημασία να εργαστούν για ένα πιο ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για την περιοχή», πρόσθεσε.

Η στενή σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ πέρασε μια δύσκολη περίοδο όταν ο Μπάιντεν αντικατέστησε στην αμερικανική προεδρία τον Ιανουάριο τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμμαχο του τότε πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ωστόσο το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας επί 12 χρόνια από τον Νετανιάχου και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Ναφτάλι Μπένετ άνοιξε τον δρόμο προς μια αποκατάσταση των σχέσεων.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπένετ θα ενισχύσει τη διαρκή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, θα αντικατοπτρίσει τους βαθείς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεών μας και των λαών μας», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Θα υπογραμμίσει την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε η Ψάκη.

Στις 28 Ιουνίου, ο Μπάιντεν δέχτηκε στην Ουάσιγκτον τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ισαάκ Χέρτζογκ στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Μπένετ διόρισε νέο πρεσβευτή στις ΗΠΑ τον αδελφό του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ, τον απόστρατο ταξίαρχο Μάικλ Χέρτζογκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr