ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Πρέπει να σταματήσουμε την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην Αφρική

ΟΗΕ: Πρέπει να σταματήσουμε την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην Αφρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών (UNOCT), Βλαντίμιρ Βορόνκοφ, ζήτησε παγκόσμια δράση για να σταματήσει η επέκταση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Αφρική.

Ο Βορόνκοφ είπε ότι όσοι συνδέονται με την «Επαρχία Δυτικής Αφρικής» του Ισλαμικού Κράτους πιθανότατα θα επωφεληθούν, καθώς η Μπόκο Χαράμ εξασθενεί και εξτρεμιστές και ξένοι μαχητές από τη Λιβύη υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους.

Η δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους στην Κεντρική Αφρική, κυρίως στη βόρεια Μοζαμβίκη, μπορεί να έχει «εκτεταμένες επιπτώσεις» στην περιφερειακή ασφάλεια.

Η πιο ανησυχητική εξέλιξη στην αντιτρομοκρατική αρένα τους τελευταίους έξι μήνες ήταν η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στην Αφρική, με διαρροές από τη Λιβύη στο Τσαντ, από το Μάλι στη Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα και από τη Νιγηρία στον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν και από τη Μοζαμβίκη στην Τανζανία.

Τα παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους στην «Μεγάλη Σαχάρα» έχουν σκοτώσει αρκετές εκατοντάδες πολίτες από τις αρχές του έτους σε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στο Μάλι, τη Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή θα μπορούσε να επιδεινωθεί από τη μετεγκατάσταση τρομοκρατών και άλλων ξένων μουτζαχεντίν από τη Λιβύη.

Η επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην Κεντρική Αφρική, και ιδιαίτερα στη βόρεια Μοζαμβίκη, θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω μιας συνεκτικής, περιφερειακής προσέγγισης, καθώς οι δυνάμεις των τρομοκρατών μπορεί να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις διακοινοτικές διαφορές και τις δραστηριότητες παράνομης διακίνησης ανθρώπων, είπε ο Βορόνκοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Ελλάδα να εμπλακεί ενεργά στα Στενά του Ορμούζ

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Η Συρία στο επίκεντρο της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr