Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι συνέλαβαν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που κρυβόταν στην Ερμπίλ

Οι Κούρδοι συνέλαβαν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που κρυβόταν στην Ερμπίλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν συνέλαβε ένα ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ.

Ο άνδρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ιρακινού Γενικού Διοικητή, διέμενε στην Ερμπίλ με «πλαστή ταυτότητα».

Ταυτίζεται με την κωδική ονομασία «Άμπου Μανσού», ο οποίος φέρεται να υπηρέτησε ως Γενικός Διοικητικής της λεγόμενης «Νότιας Πολιτείας του Ισλαμικού Κράτους».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Κουρδιστάν είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες δυνάμεις στην περιοχή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αποτροπή των απειλών που προέρχονται από εξτρεμιστικές ομάδες.

Σε μια μοναδική επιχείρηση, η υπηρεσία ανακοίνωσε στις 13 Ιουλίου ότι απέτρεψε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν στην Ερμπίλ από τους τελευταίους πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους κατά τις τελευταίες ημέρες των γιορτών του Ιντ Αλ Αντχά, δηλαδή της Γιορτής των Θυσιών, στην Ελλάδα την ξέρουμε τη γιορτή ως Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πολεμικές επιθέσεις στόχευε το γραφείο του κυβερνήτη της Ερμπίλ, ενώ μια άλλη είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σε τοποθεσία με υψηλή παρουσία ξένων.

Αργότερα, στις 25 Ιουλίου, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για σχέση με την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη συνοικία Σαντρ της Βαγδάτης, η οποία σκότωσε 35 πολίτες και άφησε δεκάδες άλλους τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr