ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

















































Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι
Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα... που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»
Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι «εξουδετέρωσε» τρεις ηγέτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στις παραμεθόριες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς ο τουρκικός στρατός συνέχισε τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του εναντίον του επαναστατικού κουρδικού στρατού.
Οι τρεις στόχοι φαίνεται ότι επλήγησαν κατά τη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών σε διάφορες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, μετέδωσαν τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρουν τα ονόματά τους.
Στα τουρκικά δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι οι τρεις «εξουδετερωμένοι» Κούρδοι ηγέτες του ΡΚΚ ήταν υπεύθυνοι για διάφορες δραστηριότητες της κουρδικής ένοπλης αντίστασης στο Τζαμπάλ Καρά, στα βουνά Καντίλ και στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ όπου κατοικούν οι Κούρδοι Γιαζίντι.
Οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «εξουδετερώθηκαν» για να αναφερθούν στους μαχητές του ΡΚΚ που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, μια τουρκική αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε το προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ στα νότια της Ερμπίλ, πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου το ΡΚΚ, όπως πιστεύει η Τουρκία, έχει εγκαταστάσεις. Δεν επιβεβαιώθηκαν θύματα.






















































