Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέες επιθέσεις σε φυλάκια του ιρακινού στρατού

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέες επιθέσεις σε φυλάκια του ιρακινού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον του ιρακινού στρατού την Τετάρτη στην επαρχία Ντιγιάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή.

Το πρώτο περιστατικό φέρεται να συνέβη στα περίχωρα του Χανάκιν, βορειοανατολικά της Ντιγιάλα, όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χτύπησαν ένα φυλάκιο ασφαλείας του ιρακινού στρατού με σκοπευτές και μεσαία πολεμικά όπλα, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας έναν άλλο.

Ένα όχημα του στρατού, το οποίο κατευθυνόταν προς το σημείο για να ενισχύσει τις δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών, χτυπήθηκε από έκρηξη βόμβας τοποθετημένης στην άκρη του δρόμου, είπε πηγή στο Shafaq News, σημειώνοντας ότι τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις στρατιώτες.

Επιπλέον, οι ιρακινές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ματαιώσουν μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε ένα από τα φυλάκια ασφαλείας στην Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, ανέφερε πηγή, επισημαίνοντας ότι ελεύθεροι σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους προσπάθησαν να σκοτώσουν Ιρακινούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο φυλάκιο στην περιοχή Μπουχρίζ, οκτώ χιλιόμετρα νότια της Μπακούμπα.

Αυτά συμβαίνουν καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να αναδιοργανώνεται στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν και της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στις οποίες παρατηρείται κενό ασφαλείας.

Το Υπουργείο Πεσμεργκά της Περιφέρειας του Κουρδιστάν κατέληξε πρόσφατα σε τελική συμφωνία με το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας για τη δημιουργία κοινών ταξιαρχιών για στρατιωτική συνεργασία στις αμφισβητούμενες περιοχές.

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σχεδόν 20 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση σε διάφορες περιοχές του Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το κουρδικό PKK

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr