Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί πραγματική απειλή

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί πραγματική απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, έφτασε την Τετάρτη στο Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη και συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας, ο οποίος επανέλαβε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στους Κούρδους του Ιράκ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της απειλής αναζωπύρωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Ιράκ, ολόκληρης της περιοχής και παγκοσμίως, ανέφερε το γραφείο του Μπαρζανί σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι, ως μέλη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, «εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη» να υποστηριχθεί το Ιράκ και η περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε περαιτέρω τη συνεχιζόμενη συμμετοχή και τα καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνασπισμού για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη του Λονδίνου στη Βαγδάτη και την Ερμπίλ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Εξήρε επίσης τις θυσίες και τον ρόλο των δυνάμεων των Κούρδων Πεσμεργκά και του ιρακινού Κουρδιστάν στην ήττα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο Μπαρζανί ευχαρίστησε το Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξή του στο Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για τη στρατιωτική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφερόμενος ιδίως στην παρουσία στρατιωτικών συμβούλων και των ομάδων τους, καθώς και στις εκπαιδεύσεις των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά από Βρετανούς.

Η σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Πεσμεργκά και του ιρακινού στρατού, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή, τις μεταρρυθμίσεις προς την ενοποίηση των δυνάμεων των Πεσμεργκά, που δεν αποτελούν ακόμα ενιαίο στρατό, και η κατάσταση ασφάλειας στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα, ήταν μεταξύ των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το κουρδικό PKK

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr