Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαρση της πανδημίας στην εμπόλεμη Συρία – Εκατοντάδες νέα κρούσματα καθημερινά

Έξαρση της πανδημίας στην εμπόλεμη Συρία – Εκατοντάδες νέα κρούσματα καθημερινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το συριακό υπουργείο Υγείας άρχισε να διακομίζει ασθενείς με COVID-19 από τη Δαμασκό και τη Λαττάκεια σε νοσοκομεία άλλων επαρχιών της χώρας, με φόντο τον κορεσμό που έχουν υποστεί πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα και το επίπεδο-ρεκόρ των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, δήλωσε Σύρος αξιωματούχος.

Η Συρία, εμπόλεμη χώρα, έχει καταγράψει επίσημα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο έδαφός της 2.198 θανάτους επί συνόλου 32.850 μολύνσεων.

Όμως από τα μέσα του Αυγούστου, η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που αυξήθηκαν αλματωδώς από λιγότερα από πενήντα σε πάνω από τριακόσια την ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μόνο το Σάββατο, στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Δαμασκού επιβεβαιώθηκαν 442 κρούσματα και διαπιστώθηκαν 11 θάνατοι.

«Αρχίσαμε να διακομίζουμε ασθενείς (…) από τη Δαμασκό και τα περίχωρά της προς την επαρχία Χομς και από την (επαρχία) Λαττάκεια στην Ταρτούς, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους ως προς τις εισαγωγές ασθενών», είπε χθες Κυριακή στη συριακή κρατική τηλεόραση ο Τάουφικ Χασάμπα, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 400», σημείωσε ο κ. Χασάμπα.

Μέσω Facebook το υπουργείο απέδωσε εν μέρει την αύξηση των κρουσμάτων στον αυξανόμενο αριθμό τεστ PCR –αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή μοριακών τεστ– που γίνονται σε εργαστήρια.

Νωρίτερα φέτος άρχισε στη Συρία εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι της COVID-19 από το συριακό υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, μέσω του συστήματος COVAX, που έχει σκοπό να εγγυηθεί πιο δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλια.

Ως αυτό το στάδιο, έχουν χορηγηθεί πάνω από 610.000 δόσεις εμβολίων σε ζώνες που ελέγχονται από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και στη βορειοανατολική Συρία, που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Έξαρση της πανδημίας καταγράφεται εξάλλου και στις περιοχές που παραμένουν εκτός ελέγχου της Δαμασκού.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται ημερησίως αυξήθηκε κατά τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου από τα 50 ως 100 σε πάνω από τα 1.500 μετά τα μέσα του Αυγούστου.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Ο Ιμπραήμ Καλίν (MİT) εισήλθε παράνομα στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr